Kuukauden soundtrack: Thunderball

Thunderball (1965) - klikkaa kuvaa ja kuuntele Spotifyssa

Musiikki on ollut minulle aina iso osa elokuvakokemusta. Ilman musiikkia monet vaikuttavat elokuvat olisivat latteampia. Musiikki johdattaa jännitykseen ja kohottaa vahvoihin tunteisiin. Vaikka elokuvataide syntyi mykkänä, oli musiikki jo alkuaikoina läsnä elokuvaesityksissä orkesterin soittamana. Nykyään musiikki on kiinteä osa kerrontaa – ainakin hyvissä elokuvissa.

Eilen elokuvissa -blogissa oli aikoinaan kuukauden soundtrack -osio, johon yritin löytää vaikuttavia musiikkiteoksia elokuvamaailmasta. Ajattelin herättää osion uudelleen henkiin, sillä Spotifyn myötä lukija voi myös helposti kuunnella soundtrackin, josta kirjoitan. (Lisätietoa Spotify-ohjelmasta oheisen linkin kautta.) Ajatuksena on, että jaan oman Spotify-soittolistani, josta kuukauden soundtrack sitten löytyy.

Ensimmäisenä albumina ajattelin itse oikeutetusti nostaa esiin John Barryn Thunderball-levyn. Kyseessä on neljäs James Bond -elokuva vuodelta 1965. Pallosalama on myös ensimmäinen elokuva blogissani, kuten on muutamaan otteeseen tullut kirjoitettua. Barryn sävellykset ovat hyvin kiinteä osa Pallosalama-elokuvaa. Tämä korostuu vedenalaisessa kamppailussa, joka käydään elokuvan loppupuolella. Yli kymmenminuuttisen kohtauksen aikana musiikki luo koko äänimaailman. Dialogia ei veden alla ymmärrettävästi käydä. Albumi on klassikko ja sopii tähän blogiin kuin märkäpuku Sean Connerylle. Albumia pääsee kuuntelemaan klikkaamalla levyn kansikuvaa tai alla olevaa linkkiä. Kuunteluun tarvitset toimivan Spotify-tunnuksen.

John Barry: Thunderball (1965) – Spotify >>

2 vastausta artikkeliin “Kuukauden soundtrack: Thunderball”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.