We Own the Night

(USA 2007)

Ohjaus: James Gray
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall

We Own the Night (2007)

We Own the Night on perinteinen rikoselokuva, jossa isketään ihmisten heikkoihin kohtiin, ja ammukset ja nyrkit lentävät. Tarina kuroutuu newyorkilaisveljesten edesottamuksiin 1980-luvun lopun huumebisneksessä. Toinen veljistä on poliisi (Mark Wahlberg), toinen (Joaquin Phoenix) pyörittää yökerhoa, jossa huumeita välitetään.

James Grayn ohjaama elokuva ei avaa uusia ovia rikoselokuvagenreen. Päinvastoin tunnelma ja juoni ovat erittäin perinteisiä – joku voisi sanoa kliseisiä. Silti pidin elokuvasta, koska sen kerronta on verkkaisuudestaan huolimatta tiukkaa. Henkilöille annetaan tilaa huohottaa, jolloin kameran linssi välillä sumenee.

Suurin apu elokuvalle on näyttelijäkolmikko Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg ja Robert Duvall. Pitkän ja hienon uran tehnyt Duvall esittää veljesten isää ja tuo tarinaan tarvittavaa särmää. Elokuvallisesti hienoja kohtia ovat myös kaksi takaa-ajojaksoa, joissa katsojalle avataan vain suppea näkökenttä tapahtumiin. Jännitys kasvaa kun ei oikein tiedä mitä tapahtuu. Kovin montaa katselukertaa tämä Phoenixin ja Wahlbergin tuottama raamatullisiakin sävyjä saava leffa ei todennäköisesti kaipaa. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.