Terminator 3: Koneiden kapina

(Terminator 3: Rise of the Machines, USA 2003)

Ohjaus: Jonathan Mostow
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken

Vuonna 1984 valmistunut alkuperäinen Terminaattori on yksi nuoruuteni keskeisistä elokuvista. Elokuva on tumma, toiminnallinen ja pohtivakin. Kakkososa osui Guns ’N’ Roses -teemoineen kultasuoneen. Minä ja monet muut olimme myytyjä. Jonathan Mostow’n ohjaaman Terminator 3:n ilmestyminen vuonna 2003 meni minulta osittain ohi. En kai ollut asiasta edes erityisen kiinnostunut. Myöhemmin en ole uskaltanut katsoa elokuvaa, jotten pilaisi ensimmäisten osien tunnelmaa.

Kun elokuvaa tarjottiin minulle tv-maksun hinnalla Neloselta, ajattelin myöntyä. Katsoin elokuvan eilen nauhalta. En ollut ollenkaan pettynyt. Elokuvan alkupuoli on välillä aikamoista tusinatoimintaa. Pakollinen takaa-ajo eri kokoisilla kulkupeleillä vaikuttaa enemmänkin huvittavalta kuin jännittävältä. On ilmiselvää, että nosturiauto on valittu T-X:n (Kristanna Loken) alle, jotta tuhoa saadaan aikaan mahdollisimman pitkällä vipuvarrella. Takaa-ajon jälkeen elokuvan taso nousee ja loppua kohden huomaan pohtivani juonen käänteitä ja seuraavaa askelta. Yksi elokuvan parhaista puolista on, että se antaa katsojalle lisätietoja John Connorin (Nick Stahl) noususta ihmisarmeijan johtoon.

Kuvernaattori Arnold Schwarzenegger näyttelee jälleen konetta sujuvasti. Paras heitto tällä kertaa on "Talk to the hand", joka jaksaa hymyilyttää. Vaikka elokuva on katsomisen arvoinen, on se sisältä hieman ontto. Tämä johtunee kovaksi ja asehulluksi erakoksi muuttuneen Sarah Connorin puuttumisesta. John Connorin äitiä ei kolmannessa osassa nähdä. Poissaollessaankin Sarah on elokuvan mielenkiintoisin henkilö. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Terminator 3: Koneiden kapina”

  1. Mielestäni T3:ssa ei päästä missään vaiheessa sellaiseen intensiteettiin, kuten esimerkiksi kakkososan pelihallikohtauksessa.

    Muistatte varmaan T-tonnin juoksukilvan Connorin piskuisen enduron kanssa. John Patrick oli oikeasti pelottava T-1000, kun taas Lokenin esittämä T-X vain suutahtanut bitch.

    Ei T3 silti huono ole. Kakkonen oli vain liian hyvä asettaen kohtuuttomat vaateet jatko-osalle.

  2. Katsoin kolmososan uudelleen – ikään kuin lämmittelynä huomiselle, jolloin neljäs osa ”Terminator – pelastus” saa ensi-iltansa. Kuten jo yllä on kirjoitettu, ei ”Terminator 3: Koneiden kapina” ole ollenkaan huono elokuva. Huumoria on viljelty ehkä muita osia enemmän, mutta useimmat heitoista toimivat. Katsellaan huomenna millä fiiliksellä ollaan nelososasta.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.