Sideways

(USA 2004)

Ohjaus: Alexander Payne
Pääosissa: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh

Olen pitänyt itseäni enemmän oluiden kuin viinien ystävänä. Katsoessani eilen Alexander Paynen ohjaamaa Sideways -elokuvaa vakaa kallistui ainakin hetkellisesti viinien hyväksi. Sideways kertoo kahden miehen viikon kestävästä matkasta Kalifornian viinialueella.

Miles (Paul Giamatti) on lievästi Woody Allen -tyyppinen neuroottinen hahmo, joka on eronnut vaimostaan pari vuotta sitten ja joka on aloittelemassa kirjailijan uraa. Jack (Thomas Haden Church) puolestaan on tv-sarjoissa esiintynyt näyttelijä, joka on jumiutunut mainoskeikkoihin. Yhdessä miehet lähtevät viettämään Jackin viimeistä viikkoa poikamiehenä. Matkalla asiat kehittyvät nopeasti suuntaan jos toiseen. Yhtenä pääosan esittäjänä ovat kuitenkin viinit.

Elokuva on mielenkiintoinen, viihdyttävä ja tunnelmaltaan rauhallinen. Sen kanssa tekee mieli nauttia lasi viiniä. Nautittavuus lisääntyykin jos elokuvan katsoo kotona eikä elokuvateatterissa. Parhaita asioita Sidewayssä ovat viinit, pianomusiikki ja Virginia Madsen, joka näyttelee tarjoilijaa Milesin kantapaikassa. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.