Asterix olympialaisissa

(Astérix aux jeux olympiques, Ranska 2008)

Ohjaus: Frédéric Forestier, Thomas Langmann
Pääosissa: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon

Astérix aux jeux olympiques (2008)

Tänään ensi-illassa oleva Asterix olympialaisissa on tähän mennessä kallein eurooppalainen elokuva. Tämä näkyy myös valkokankaalla – enemmän kuitenkin erikoistehosteissa ja väkimäärässä kuin käsikirjoituksessa. Juoni etenee ja nokkeluuksiakin on, mutta elokuvaa vaivaa silti suomalaisesta sketsiviihteestä tuttu typerryttävä komedia.

Käytetyn rahan ohella kolmannesta Asterix-näytelmäelokuvasta huokuu eurooppalaisuuden henki ennen ja nyt. On antiikin Kreikka, Rooman valtakunta, germaanit, F1-legendat Michael Schumacher ja Jean Todt, ranskalainen ikoni Zinédine Zidane sekä tietysti piskuinen Gallian kylä, jossa Asterix (Clovis Cornillac) ja Obelix (Gérard Depardieu) ystävineen asuvat. Tapahtumat johdattavat pääkaksikon kavereineen olympialaisiin, jossa mitellään lopulta naisen sydämestä. Kukakohan voittaa?

Asterix olympialaisissa on kohtuullisen laadukasta viihdettä lapsille ja lapsenmielisille. Clovis Cornillacin esittämä Asterix saa tosin aika vähän peliaikaa ja osuvampi nimi elokuvalle voisi olla Brutus olympialaisissa. Brutuksen (Benoît Poelvoorde) ja tämän isän Caesarin (Alan Deloin) keskinäiset toilailut ovat toisaalta elokuvan nautittavinta antia, joten olkoon siis näin. Isä-poika -sekoilun ohella teemaksi nostetaan jälleen kerran ajankohtainen doping-aineiden käyttö. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Asterix olympialaisissa”

  1. Ongelma on leffaa katsoessa, että pitääkö sitä katsoa kohdenryhmää ajatellen vai saako leffaa katsoa omana itsenään.
    (miksi ei ole leffaa kaikille…siis hyvä leffa olisi hyvä universaalisti…mutta se taitaa olla liian optimistinen/naivi ajatus.)

    Itse pidin tätä leffaa HIRVEÄNÄ!(PASKAA!!!)

    Mutta jos ajattelee kohderyhmää(13+), niin leffa on varmaan ihan menevä, kun siinä tapahtuu kokoajan jotain. Vai onko niin, että minä aliarvion nuoret ja hekin tajuavat leffa huonouden!!

    No, leffa ajaa oman asiansa, mutta minä en ole siinä asiassa mukana…harmi!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.