Somersault

(Australia 2004)

Ohjaus: Cate Shortland
Pääosissa: Abbie Cornish, Sam Worthington, Lynette Curran

Somersault (2004)Olen joskus huono valitsemaan elokuvia ja siksi on mukava, että silloin tällöin joku muu valitsee puolestani. Tällä kertaa sälytin vastuun Canal+:lle, joka tarjosi sunnuntaille Cate Shortlandin ohjaaman elokuvan Somersault, joka osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Elokuvassa nuori Heidi (Abbie Cornish) riitaantuu äitinsä kanssa ja pakenee ongelmiaan hiihtokeskukseen.

Elokuvan alkuasetelma viittaa vahvasti nuorten elokuvaan, mutta Somersault sopii parhaiten jonkin verran varttuneemmille. Heidin haparointi ihmissuhteissa ja maailmassa kuuluu yleensä nuoruuteen, mutta jatkuu monasti jollain tavoin läpi elämän. Teema ja Abbie Cornishin ja Sam Worthingtonin (Joe) roolityöt ja kemiat nostavat leffan astetta korkeammalle askelmalle.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Cate Shortlandin kerronta on hypnoottista, mutta realistista. Tätä tukee Robert Humphreysin kuvaus ja Decoder Ringin musiikki. Tarina etenee mukavasti ja lopetuskin asettuu kokonaiskehikkoon kuin suksiboksi Volvon katolle. Ei hullumpaa. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.