Kuukauden soundtrack: Raiders of the Lost Ark

John Williams: Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones -elokuva Kadonneen aarteen metsästäjät (1981) on yksi nuoruusajan suosikkielokuvistani. En ole mieltymykseni kanssa tietenkään yksin, sillä elokuva on ollut yksi ikäpolveni kestosuosikeista. Syy on yksinkertainen: Hollywoodin kultapoikien Steven Spielbergin ja George Lucasin luomus on erinomaisesti kirjoitettu ja toteutettu seikkailuelokuva. Keskeinen osa seikkailukokemusta on John Williamsin mahtipontinen orkesterimusiikki. Tunnetuin kappale on ehdottomasti levyn lopusta löytyvä Raiders March. On lohdullista ajatella, että kaiken seikkailemisen ohella nuoret kuuntelivat 1980-luvulla klassista musiikkia. Hieno elokuva, hieno soundtrack.

John Williams: Raiders of the Lost Ark (1984) – Spotify >>>

2 vastausta artikkeliin “Kuukauden soundtrack: Raiders of the Lost Ark”

  1. Loistava on elokuva vaikka itse suosinkin kolmatta osaa, Indiana Jones and the Last Crusadea. Williamsin sävellykset ovat mahtavia ja hänen musiikkinsa tunnistaa aika helposti, vaikka ei jotain elokuvaa katsoessa tietäisikään hänen olevan vastuussa scoresta. Yksi poikkeus oli tosin Azkabanin vanki. Musiikki poikkesi niin totaalisesti Williamsin mahtipontisista elokuvasävellyksistä, positiivisella tavalla kylläkin :).

    1. Azkabanin vankia en ole nähnyt, mutta musiikkiin voisi tutustua. Kiitos vinkistä. John Williams on ollut yksi ensimmäisistä suosikeistani elokuvamusiikin tekijöiden joukossa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.