Be Kind Rewind

(USA 2008)

Ohjaus: Michel Gondry
Pääosissa: Jack Black, Mos Def, Danny Glover

Perjantaina 28.3. ensi-illassa nähtävä Michel Gondryn (Tahraton mieli) ohjaama Be Kind Rewind on lämminhenkinen ja hauska leffa pienestä videovuokraamosta, joka sinnittelee ränsistyneessä talossa New Jerseyssä uuden teknologian ajaessa ohi. Blu-Ray ei ole vielä saapunut, vaan liike vuokraa pelkkiä VHS-nauhoja, jotka tuhoutuvat toisen häslärin Jerryn (Jack Black) muututtua magneettiseksi (mitä!).

Jack Blackin rinnalla touhuavat tunnollinen Mike (Mos Def) ja avoin Alma (Melonie Diaz), jotka muodostavat yhdessä voimakolmikon, joka alkaa kuvaamaan ja näyttelemään uudelleen vuokraajien suosikkielokuvia tuhoutuneille nauhoille. Tuunatut leffat eli Sweded-leffat (ruotsitetut) muodostuvat yllättäen hitiksi, joka saattaa olla vastaus liikkeen omistajan herra Fletcherin (Danny Gloverin) rukouksiin.

Levittäjä ei ole suomentanut (Finlanded?) elokuvan nimeä, vaikka se hengen mukaisesti voisi olla esimerkiksi Hei, me filmataan. Tästä huolimatta kyseessä on mainio pieni leffa, josta kuultaa tekijöiden rakkaus ja kunnioitus elokuvantekoa kohtaan.

Suosittelen lämpimästi elokuvan virallisia nettisivuja, joilta löytyy muun muassa uudet versiot RoboCopista, Haamujengistä ja monista muista leffoista: >> www.bekindmovie.com

Jokainen voi olla oman elokuvansa tähti. Tämä on nykyaikaa tekniikasta riippumatta. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.