Juno

(USA 2007)

Ohjaus: Jason Reitman
Pääosissa: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner

Juno (2007)

Käsikirjoituksesta Oscarin ansainnut Juno on tarina raskaana olevasta teinistä, Junosta (Ellen Page), ja tämän pohdinnoista uuden elämänkäänteen edessä. Diablo Codyn kirjoittama elokuva on nokkelan hilpeä kudelma, joka kietoo erilaisten ja eri ikäisten ihmisten tarinat lämpimäksi ja elämänmakuiseksi kokonaisuudeksi.

Ohjaaja Jason Reitman tekee hyviä elokuvia. Tähän teesiin on pakko päätyä Thank You for Smoking (2005) ja Juno-elokuvien jälkeen. Reitmanin tyyli on perin amerikkalainen, mutta raikkaalla tavalla. Ehkä kyse on paremminkin taidepiirien amerikkalaisuudesta – tai sitten kanadalaisuudesta.

Montrealissa syntynyt Reitman on ohjaaja Ivan Reitmanin (Haamujengi, Identtiset kaksoset ym.) poika, mutta luonut lyhyessä ajassa oman maineensa vakavasti otettavana ohjaajana. Reitman on tarttunut kulloiseenkin aiheeseensa – oli kyse sitten raskaudesta tai tupakkateollisuudesta – varsin humaanilla tavalla. Elokuvien henkilöistä ei voi olla välittämättä.

Junossa keskeisen kaksikon muodostavat raskaana oleva Juno ja raskaudesta haaveileva uranainen Vanessa (Jennifer Garner). Perussanoma lienee, ettei elämä aina tarjoa, mitä ihminen haluaisi, mutta silti täällä pärjätään, kun porukalla yritetään. Suosittelen leffaa, mikäli meneillään ei ole paras päiväsi. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.