Revolutionary Road

(USA 2008)

Ohjaus: Sam Mendes
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates

Revolutionary Road (2008)

Sam Mendesin ohjaama hieno ihmissuhdedraama Revolutionary Road sijoittuu ydinperheen ajatuksen alkukotiin – 1950-luvun Yhdysvaltoihin. Leonardo DiCaprio esittää nuorta Frank Wheeleriä, joka työskentelee junamatkan päässä kotoa tylsähkössä toimistossa. Kotona Kate Winsletin esittämä vaimo April Wheeler valmistaa maistuvia aterioita ja huolehtii lapsista. Unelman eläminen alkaa jossain vaiheessa tökkiä ja pariskunta haluaa uutta säpinää elämään. Muutos ei kuitenkaan ole niin helppo kuin Wheelerit luulivat. Revolutionary Road on tavattoman intensiivinen, näyttelijätyöhön nojaava elokuva parisuhteesta, avioliitosta ja perheestä. Hyvin harva varmaan enää epäilee Leonardo DiCaprion näyttelijäntaitoja, mutta jos epäilyjä on, kannattaa katsoa tämä elokuva. James Cameronin Titanicissa aiemmin yhdessä nähty kaksikko Winslet-DiCaprio toimii tässäkin elokuvassa taianomaisen hyvin. Oikeassa elämässä Kate Winsletin aviomiehenäkin tunnetun Sam Mendesin seuraavia töitä tulevat olemaan 23. Bond-elokuva sekä uuden iPhonen mainos. IMDb-linkki

4 vastausta artikkeliin “Revolutionary Road”

  1. Allekirjoitan täysin kommenttisi tästä elokuvasta. Winslet-DiCaprio -parivaljakko tekee loistotyötä, mutta vielä heitäkin korkeammalle mielestäni kurkottaa sivuosassa nähtävä Michael Shannon.

    Oikean elämän Winslet ja Mendeshän muuten ovat eroamassa.

    1. Näyttelijätyö on tässä elokuvassa tosiaan laadukasta. Oikean elämän erouutiset luovat elokuvaan kyllä tietyn oudon tunnelman.

  2. Tartuin leffaan nyt vasta dvd:llä, mutta osui ja upposi. Intensiivinen tarina on myös karu muistutus siitä, miten nainen voi olla ruumiinsa vanki.

    1. Intensiivisyys on tässä kohden tosiaan oikea sana – juoni, tunnelma ja näyttelijätyö ovat intensiivisiä.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.