Sodankylän elokuvajuhlat 2010

Buster Keatonin Kenraali (1926) esitetään Sodankylän elokuvajuhlilla

Sodankylän elokuvajuhlat ovat kiinnostaneet minua jo pitkään, mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi lähteä. Tänä vuonna on lomapäivät ja junaliput varattu ja Midnight Sun Film Festival kutsuu etelän miestä 16. – 20.6.2010. Pyrin tuottamaan blogiin jonkinlaisia raportteja elokuvajuhlien mittaan, mutta käytäntö sanelee kuinka paljon.

25 vuotta täyttävän festivaalin ohjelmistosta (ks. tarkemmin) vastaa nelihenkinen taiteellinen toimikunta, johon kuuluvat Peter von Bagh, Aki Kaurismäki, Mika Kaurismäki ja Timo Malmi. Vuoden 2010 päävieraat ovat Terence Davies Iso-Britanniasta, Bahman Ghobadi Iranista, Pedro Costa Portugalista sekä kotimainen legenda Vesa-Matti Loiri. Elokuvajuhlien resepti on sama kuin aiempinakin vuosina: ”vanhoja elokuvia eli klassikoita esitetään kuten uusia, niiden tuoreuteen luottaen, ja uudet elokuvat valitaan niin hyvin, että ne voidaan oitis nähdä osana perinnettä – klassikkoina, joilla vain ei satu olemaan vielä paljon ikää.”

5 vastausta artikkeliin “Sodankylän elokuvajuhlat 2010”

 1. Oijoi, olen aivan mielettömän kateellinen (ja onnellinen puolestasi) ^_^’ -> Kuten myös siellä, haave Sodankylästä on elellyt omassa mielessä. Tänä vuonna lupasin itselleni lähteä, jos kesätyöt antaisivat myöten.
  Eivät antaneet.

  Sodankylässä viehättää jo itse paikkakin, mutta hienointa on sen maine elokuvafestivaalina, jossa oikeasti katsotaan ja kommentoidaan elokuvia. 25-vuotiskemuista ei varmasti helmiä puutu.
  Mahtavaa elokuvajuhlaa, raporttia odotellessa o/

  1. Ensimmäinen kerta tosiaan Sodankylässä tulossa. Odotukset ovat maltilliset. Pääajatuksena on rentoutua hetki ja aistia festaritunnelmaa. Yritän raportoida joitain tunnelmia. Olen tosin paikalla vasta torstaina eli ekasta päivästä ei raporttia kannata odottaa.

 2. Itsekin ajattelin alkuvuodesta lähteä Sodankylään, mutta kun viisureissuun oli jo varattu rahaa, niin en halunnut käyttää tuohon rahaa, paitsi jos duuni olisi jatkunut suoraan helmikuun jälkeen, mitä se ei tehnyt, niin jäi nyt välistä. Näin jälkikäteen voisi sanoa, että olisi rahat hyvin riittänyt Sodankyläänkin, mutta jäi nyt väliin. Ensi vuonna sitten. 🙂

  1. Kokonaisvaikutelma on hyvä, kiinnostava ja kansainvälinen. Jonottaminen (lipunmyyntiin, esityksiin ja vessaan) tuntuu olevan erottamaton osa näitä elokuvajuhlia. Tavoitteenani oli tutustua tapahtumaan ja ottaa ihan rennosti elokuvien katselun kanssa ja tämä tavoite toteutui. Mikäli tapahtuma kiinnostaa, kannattaa pohtia myös majoituskysymyksiä, koska Sodankylä on pieni paikka eikä majoituskapasiteettia ole kovin runsaasti. Itse majoituin Luostolla.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.