Sodankylä – lauantai

Festivaali-lauantaini painottui perjantain tapaan aamuun ja alkuiltaan. Kello kymmeneltä aamulla alkoi Zaida Bergrothin elokuvan Skavabölen pojat (2009) esitys isossa teltassa. Hyviä istumapaikkoja riitti todennäköisesti kaikille, koska varhaisessa näytöksessä ei ollut niin ruuhkaista kuin esimerkiksi pari iltaa sitten. Elokuva oli mieleenpainuva kokemus, vaikkakin aika synkkä kokemus aamupäivään. Elokuvan nuoret päänäyttelijät, Ilmari Järvenpää ja Onni Tommila, tekivät erittäin hienot roolisuoritukset.

Skavabölen pojat (2009) matkalla aamun esitykseen 19.6.2010

Uuden suomalaisen elokuvan jälkeen oli aika Charles Chaplinin klassikolle Ritari Siniparta (1947). Elokuva esitettiin Sodankylän Lapinsuu-elokuvateatterissa ja sen esitteli brittikriitikko ja historioitsija David Robinson. Robinson kertoi kiinnostavia yksityiskohtia elokuvan teosta ja historiallisesta kontekstista. Puheenvuoron lisäjäsentely olisi ehkä silti ollut paikallaan. Joka tapauksessa Siniparran esitys oli hieno päätös ensimmäiselle Sodankylä-kokemukselle. Sunnuntai jää osaltani väliin, koska kotimatka kutsuu.

Elokuvateatteri Lapinsuu ennen Ritari Siniparran esitystä 19.6.2010

Pyrin lähipäivinä julkaisemaan vielä jonkinlaisen kuvakoosteen Sodankylästä.

Yksi vastaus artikkeliin “Sodankylä – lauantai”

  1. Skavis on aivan verraton elokuva, Zaida ja Raivio todella pääsivät ”siihen johonkin” käsiksi. Suuri kiitos kuuluu, kuten totesit, lapsinäyttelijöille.
    Ps. ”Latvajeesus” ja ”Homokas” jäivät dialogista erityisesti mieleen ^_^.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.