Two Lovers

(USA 2008)

Ohjaus: James Gray
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw

Two Lovers (2008)

Leonard (Joaquin Phoenix) on aikuinen mies, joka asuu vanhempiensa luona New Yorkissa ja auttaa isäänsä pesulabisneksessä. Syrjäänvetäytyvälle Leonardille esitellään viehättävä nuori nainen, Sandra Cohen (Vinessa Shaw), jonka isä olisi mahdollisesti ostamassa perheen pesulan. Kaikki palaset tulevaisuuden rakentamiseksi alkavat olla kohdallaan, kunnes kuvaan astuu naapurissa asuva Michelle (Gwyneth Paltrow).

James Grayn (We Own the Night) ohjaama Two Lovers on periaatteessa melko tavallinen rakkausdraama, mutta sen tunnelma on omalaatuisen kiehtova. Suuri merkitys on näyttelijöiden, ja erityisesti Joaquin Phoenixin, roolisuorituksilla. Phoenix näyttelee herkkää ja mieleltään epävakaata nuorta miestä alkuvoimaisella energialla. Välillä jopa epäilee, onko kyse näyttelemisestä laisinkaan. Two Lovers on ainakin tällä haavaa Phoenixin oman ilmoituksen perusteella miehen viimeinen elokuva. Kaikki tämä on mielenkiintoisen outoa. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Two Lovers”

  1. JP taitaa olla normidallaajaa terävämpi kaveri. Jätkähän on erittäin vahva rooleissaan, mutta jotenkin rajoittunut. Jos kerran nyt on tullut tehtyä se viimeinen sielu-auki-rooli niin siihen olis hyvä lopettaa. Ehkä syytäkin, ettei ala kiertää kehää. Aika näyttäköön, kuis äijän käy.

  2. Jälkikommenttina kirjattakoon, että Joaquin Phoenix ilmoitti David Lettermanin keskusteluohjelmassa 22.9.2010, että ilmoitus näyttelemisen lopettamisesta oli itse asiassa huijausta ja liittyi elokuvan I’m Still Here -tekemiseen.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.