Little Miss Sunshine

(USA 2006)

Ohjaus: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Pääosissa: Greg Kinnear, Steve Carell, Paul Dano 

Vuoden 2007 yllätyshitti Oscar-gaalassa oli pienehkö elokuva keltaisella kleinbussilla matkaavasta perheestä. Palkinnot napsahtivat kahdesta kategoriasta: paras miespääosa (Alan Arkin) ja paras käsikirjoitus (Michael Arndt). Parhaan elokuvan palkintoa ei tullut. Hyvä niin, sillä ei tämä niin hyvä elokuva ole.

Albuquerquelainen Hooverin perhe on erikoinen. Isä (Greg Kinnear) on menestyskouluttaja, isän isä (Alan Arkin) sniffaa kokkelia, poika (Paul Dano) ei suostu puhumaan ja tytär (Abigail Breslin) valmentautuu pikkulasten missikisoihin. Perheen äiti (Toni Collette) on tasapainottava ”normaalityyppi”, ja tämän veli (Steve Carell) homoseksuaali kirjallisuuden tutkija.

Kirjava porukka on saatava pikkubussiin, ja syyksi kelpaa perheen tyttären missikisat Kaliforniassa. Matka opettaa kaikille jotain ja lopussa ollaan kasvettu ihmisinä. Käsikirjoitus ei ole kovin omaperäinen. Elokuva on kyllä hienosti tehty ja näytelty, mutta sisältö jää hieman hampaattomaksi – liian pieneksi.

Pahiten käsikirjoituksesta kärsii Paul Dano, joka tekee There Will Be Blood -elokuvan tapaan tässäkin hienon roolin. Roolihahmo vain on kovin ärsyttävä ja kliseiden kyllästämä puhumaton ja ahdistunut teini, joka vihaa kaikkia. Tämä täytyy jopa toistaa useaan kertaan, jotta katsoja sen ymmärtäisi. 

Palkintoja elokuva voitti, muttei kaikkien katsojien sydämiä. IMDb-linkki 

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.