Kolme kuningasta

(Three Kings, USA 1999)

Ohjaus: David O. Russell
Pääosissa: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze

Kolme kuningasta on jälleen yllättävän ajankohtainen elokuva toisen Irakin sodan jälkeen. Majuri Archie Gatesin (George Clooneyn) junailema suunnitelma vie neljä amerikkalaista sotilasta aarrejahtiin Saddamin varastaman kulta-aarteen perään. Miesten toimet johtavat yllättäviin tapahtumiin.

David O. Russellin ohjaama elokuva on harvinainen yhdistelmä nopeaa toimintaa, älykkäitä sutkautuksia ja maailmanpoliittista pohdintaa. Jos pitäisi nopeasti nimetä sivistynyt pop-kulttuurin tuote niin tämä elokuva voisi olla yksi. Elokuva etenee vauhdikkaasti ja antaa realistiselta tuntuvan kuvan amerikkalaisten sotilaiden arjesta. Mielikuva vastaa ainakin viimeisimmän Irak-operaation raportointia, jossa sotilaat pelaavat videopelejä tylsyytensä poistamiseksi.

Näyttelijäkaarti on hyvässä vedossa. Clooney, joka vakuutti minut iäksi elokuvassa Mieletön juttu on jälleen mies paikallaan. Musiikin parissa alun perin aloittaneet Mark Wahlberg ja Ice Cube ovat myös oivassa vedossa. Myös Spike Jonze ansaitsee maininnan joukon neljäntenä pyöränä. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.