Boardwalk Empire

(USA 2010)

Ohjaus: Martin Scorsese
Pääosissa: Steve Buscemi, Stephen Graham, Shea Whigham

Boardwalk Empire (2010)

Boardwalk Empire on HBO:n tuottama uusi tv-sarja, jonka jaksot koettelevat aiempien suurtuotantojen tavoin television ja elokuvan raja-aitoja. Martin Scorsesen ohjaamassa sarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan 1920-luvun Amerikkaan, Atlantic Cityyn, jossa kieltolaki on juuri astumassa voimaan. Gangsterien ja poliisien luoma jännite sekä kaksikymmenluvun kuvasto ovat tuttuja useista Scorsesen leffoista ja mm. Brian De Palman elokuvasta Lahjomattomat. Kuuluisa Al Capone on mukana Boardwalk Empire -sarjassakin, mutta pääosassa on Steve Buscemin esittämä Enoch ”Nucky” Thompson – poliitikko, gangsteri ja salakuljetusimperiumin johtaja. Ensimmäinen jakso tarjoaa siis paljon tuttuja kuvioita, mutta kun tarina toteutetaan laadukkaasti, niin pakko tästä on pitää. Sarjan on luonut Terence Winter ja tuotantotiimissä on mukana Scorsesen ohella muun muassa Mark Wahlberg. Ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 19.9.2010 ja Suomessa sarja alkaa 1.11.2010 maksullisella Canal+:lla. IMDb-linkki

Huom! Canal+ järjestää Helsingissä, elokuvateatteri Orionissa, ilmaisen ennakkonäytöksen sarjan 1. jaksosta maanantaina 18.10.2010 klo 18.00. Lisätietoja tästä>>.

2 vastausta artikkeliin “Boardwalk Empire”

  1. Tuskin on koskaan niin paljon houkutellu hommata maksullisia kanavia ku nyt, mutta hillitsin itseni. Jos oisin tosta leffanäytöksestä tienny, olisin varmaa menny tsekkaamaan. Mielenkiintonen idea, vois toimia yleisemminki vastaavien sarjojen kanssa, tai miksei kokonaisia kausia voisi käydä katsomassa. Luultavasti olisin voinut käydä katselemassa sarjan teatterissa jos hinta olisi kohdillaan ja esityksiä olisi kotikaupungissani. Ties kuin kauan tuota sarjaa nyt pitää odottaa että näkee, mutta luultavasti odotus aikanaan palkitaa, kuten Sopranosin kanssa kävi.

    1. Ihan hyvä idea tosiaan Canal+:lta viedä sarja myös elokuvateatteriin. Se kertoo myös siitä, että television ja elokuvien välinen ero on välillä häilyvä. Yleisradio on hommanut oikeuksia HBO:n sarjoihin ja voisin veikata, ettei Boardwalk Empire -sarjaa tarvitse kovin montaa vuotta odottaa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.