Ihmemies MacGyver: Tuomiopäivä

(MacGyver: Trail to Doomsday, USA 1994)

Ohjaus: Charles Correll
Pääosissa: Richard Dean Andersson, Beatie Edney, Peter Egan

MacGyver: Trial to Doomsday (1994)

Ihmemies MacGyver-sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa vuosina 1985-1992, ja Suomessa pienellä viiveellä. Lee David Zlotoffin luoma ja Richard Dean Anderssonin esittämä Angus MacGyver on entinen salaisen palvelun mies, joka sarjan kuluessa työskentelee suurimmaksi osaksi salaperäisen, mutta hyveellisen Phoenix-säätiön laskuun. MacGyver inhoaa aseita, syö kasvisruokaa, auttaa heikompiosaisia ja on muutenkin ihan mahtava mies.

TV-elokuvassa Ihmemies MacGyver: Tuomiopäivä tämä ihmeellinen mies todistaa läheisen ystävänsä kuoleman ja paljastaa ydinaseiden tuotantolaitoksen Englannissa. Tuomiopäivä-elokuva valmistui pari vuotta varsinaisen sarjan päättymisen jälkeen. Yhdessä Ihmemies MacGyver: Kadonnut aarre (1994) -elokuvan kanssa se oli MacGyverin paluu.

Tuomiopäivä on viimeinen kerta, kun Richard Dean Andersson esitti MacGyver-hahmoa. Tai ei aivan – MasterCard nimittäin tuotti mainoksen vuoden 2006 Super Bowlin väliajalle, jossa MacGyver teki vielä yhden, noin puoli minuuttia kestävän paluun televisioon, katso YouTube.

TV-elokuvat Tuomionpäivä ja Atlantis on julkaistu DVD:nä viime vuoden lopussa. IMDb-linkki

3 vastausta artikkeliin “Ihmemies MacGyver: Tuomiopäivä”

  1. Ah, MacGyver, lapsuuteni sankari ja unelma-ammatti (missä voi opiskella macgyverismiä?). Luulin nähneeni kaikki Ihmemies tv-elokuvatkin, mutta tämä on jäänyt ilmeisesti näkemättä. Pitää etsiä käsiin välittömästi!

  2. Itsehän en tiennyt näistä tv-leffoista mitään ennen viime vuotta, mutta nyt kun tiedän, niin onpahan nekin nyt kokoelmissa ja katson ne sitten, kun olen saanut koko sarjan katsottua, mikä tapahtunee joskus kesän loppupuolella; sarja kun sekin tuli hommattua melkein kaikki kaudet vasta hiljattain (huomenna saan luultavasti postista ne viimeisetkin), kun Discshopin lahjakortit piti ”johonkin” kuluttaa ja sarjaa voisi sitten katsella vaikka kesällä.

  3. Itse olen keräillyt MacGyver-boksit pikkuhiljaa Anttilasta hintaan 19,90 e/kpl. Kahden TV-leffan DVD:kin saattaa olla alennettuun hintaan jo jossain. Jos sarjasta pitää, niin suosittelen myös näitä leffoja. Dana Elcarin näyttelemää Pete Thorntonia ei näissä elokuvissa enää nähdä. Elcarhan sairastui sarjan loppuvaiheessa glaukoomaan (viherkaihi) ja alkava sokeutuminen kirjoitettiin myös roolihahmolle.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.