A Serious Man

(USA 2009)

Ohjaus: Ethan Coen, Joel Coen
Pääosissa: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed

A Serious Man (2009)

Aina ei voi tykätä. Näin voi käydä jopa Coenin veljesten elokuvien kanssa. A Serious Man -elokuvan maalailema minnesotalaisen juutalaisyhteisön nostalgia lienee läheistä Ethan ja Joel Coenille, mutta mielenkiinto ei kantaudu minulle saakka.

Elokuva on toki toteutettu taidolla. Näyttelijät ovat hyviä ja tarkoituksella melko tuntemattomia kasvoja. Kuvaus on hienoa ja kerronta monipolvista. Elokuvan sisältö jää kuitenkin kylmäksi näppäryydeksi.

Yksi elokuvaa kuvastava esimerkki on tarina hammaslääkäristä, joka löytää salaperäisen viestin potilaansa hampaiden sisäpinnasta. Rabbi kertoo tarinan avio-ongelmaiselle päähenkilölle, joka ihmettelee tarinan kuultuaan, mikä sen merkitys oikein on. Rabbi ei osaa vastata – aina näille tarinoille ei löydy vastausta. Mikä sitten on elokuva pointti? En tiedä. En myöskään löydä elokuvan luomasta epätietoisuudeta mitään filosofista. On vain vastaamaton kysymys, jonka esittäminen kestää 106 minuuttia. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “A Serious Man”

  1. Joo-o..harvoin sitä on näin pihalla elokuvasta kun lopputekstit alkavat pyöriä.Hyvä etten ole ainut jolle leffa ei auennut.

    Hauskoja kohtauksia silti.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.