Bye bye Bristol

Vanhoja ja perinteikkäitä elokuvateattereita on suljettu vuosien mittaan paljon. Viime aikoinakin sulkemisia on riittänyt. Sunnuntaina 19.12.2010 sulki ovensa helsinkiläinen 600-paikkainen Bristol-elokuvateatteri. Teatteri aloitti toimintansa vuonna 1961 ja viimeksi se peruskorjattiin vuonna 1998.

Jäähyväisnäytöksissä esitettiin viime vuosikymmenten hittielokuvia, joiden esittämisestä Bristol tuli tunnetuksia. Viimeisen päivän ohjelmisto oli seuraava:

klo 12.00 – 007 ja kuoleman katse (1985)
klo 14.45 – Tappajahai (1975)
klo 17.30 – Paluu tulevaisuuteen (1985)
klo 20.00 – Ben-Hur (1959)

Itse ehdin klo 12.00 näytökseen katsomaan Bond-klassikon isolta kankaalta. Kopio oli jo aika rakeinen, mutta kyllä elokuva näyttää aina hienolta isolla valkokankaalla. Se oli sitten viimeinen kerta Bristolissa. Haikeaa.

3 vastausta artikkeliin “Bye bye Bristol”

 1. Haikeaa, että Bristol loppuu. Aikoinaan, nuorena, Bristol oli SE hyvä leffateatteri, johon oikein haluttiin mennä (vrt. nykyään tennari). Monet leffat siellä on nähty; erityisesti mieleeni on jäänyt sukellusvene-leffa Purppuravyöhyke, ja Dolby Surround jylläsi.
  Valitsin Harry Potterin ja Kuoleman varjelukset ensi-iltaan Bristolin vanhojen aikojen kunniaksi… Tyttären mielestä salin rakenne oli todella outo 😉

  1. Salin rakenne on tosiaan hieman erilainen kuin uudemmissa teattereissa. Yksi piirre, mikä uusista elokuvateattereista puuttuu on valkokankaan sivuilla olevat lipputangot. En ole elänyt sitä aikaa, kun niitä on käytetty, mutta jo ajatus siitä, että katsoisi elokuvaa liput salossa on aika mahtipontinen.

   Onko jollain kokemusta lippujen käytöstä elokuvateattereissa?

 2. Harmittaa etten päässyt tänne, oli ihan 100% suunnitelmissa. Mutta jäin Köpiksen lentokentälle jumiin huoh : – (( R.I.P Bristol <3

  Onneksi Orion elää.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.