Villi pako

(Joshua Tree, USA 1993)

Ohjaus: Vic Armstrong
Pääosissa: Dolph Lundgren, George Segal, Kristian Alfonso

Joshua Tree (1993)

On se kummallista, että harvat vapaahetket pitää kuluttaa ennakolta huonoksi tietämäni toimintaleffan parissa, vaikka digiboksilla olisi useita laatuleffoja katsomatta. Jos nyt kuitenkin haluaa katsella pökkelömäistä näyttelemistä ja seurata kökköä juonen kuljetusta, niin Villi Pako vuodelta 1993 on oiva valinta.

Syyttömänä vankilaan tuomitun Santeen (Dolph Lundgren) pakomatkasta kertova toimintaelokuva on muun muassa James Bond -leffoista tunnetun stunt-koordinaattori Vic Armstrongin toinen ohjaustyö. Villin paon lisäksi Armstrong on ohjannut kaksi Nuori Indiana Jones -pätkää.

Typerryttävän juonen ohella Villi Pako sisältää kosolti täysin tarpeetonta väkivaltaa. Elokuvan loppupuolella on autioon varastohalliin sijoittuva toimintajakso, jossa Lundgrenin roolihahmo lahtaa laskujeni mukaan 35 pahista. Hieman ongelmallista on kuitenkin se, että edellisessä kohtauksessa paikalle saapui autoilla vain 12 rötösukkoa. Osa taidetaan ampua toiseen kertaan irtoviiksien kanssa.

Villi Pako tunnetaan englanninkielisillä nimillä Joshua Tree ja Army of One. Useammat levitysnimet ovat aina laadun tae. Lopun autotakaa-ajo on hienosti toteutettu ja kuvattu. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Villi pako”

  1. Joskus kauan sitten, vuosien 1992-1994 kohdin uskoisin koska olin tuolloin vielä yläasteella olin liittynyt erääseen elokuvakerhoon joka toimitti kerran kuukaudessa toimintaelokuvan sarjasta Men Of Action. Tähän sarjaan kuuluivat Van Dammen, Seagalin ja vastaavien elokuvat, ja Lundgrenin Villi Pako oli yksi noista saksituista toiminta-annoksista. Silloin elokuva esittäytyi tyhmänä, mutta aivan pirun coolina toimintana jonka räiskintäkohtauksissa oli Woomaista imua.
    Koska sen näkemisestä on aikaa näinkin kauan, niin ehkei se enää olisi muuta kuin tyhmä elokuva, mutta harveneviin muistoihini Villi Pako jäi mukavana toimintana.

    1. Kiitos kommentista ja muistojen jakamisesta. Muistoilla on aina merkitystä arvioitaessa elokuvia. Minulla ei ollut ennalta kokemuksia Villistä paosta, joten katsoin leffan tämän hetken kontekstissa. Itsellänikin on useita leffoja, joita ei hevillä irroiteta menneisyydestä.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.