Rummet bredvid mig

(Suomi 2010)

Ohjaus: Juhani Vahter
Pääosissa: Benita Laakso, Cilla Santamo, Eijamariia Väisänen

Rummet bredvid mig (2010)

Istahdan helsinkiläisen Andorra-elokuvateatterin penkkiin lauantaina 5.2.2011 alkuillasta. Alkamassa on mustavalkoinen omakustanne-elokuva alkoholismin aiheuttamista ihmissuhdeongelmista. Olen saanut kutsun näytökseen tutulta ohjaajalta, Juhani Vahterilta.

Vahterin ensimmäinen fiktioelokuva on 25 minuuttia kestävä runollinen elokuvanovelli. Pääosissa ovat äiti (Eijamariia Väisänen) ja tytär (Benita Laakso ja Cilla Santamo), joiden välit ovat tulehtuneet äidin juomisen takia. Elokuva sijoittuu nykyhetkeen sekä takaumina Sofia-tyttären lapsuuteen.

Elokuvan kerronta on symbolista, mikä tekee siitä toisaalta kauniin, mutta ehkä hieman etäisen. Elokuvan lyhyt kesto asettaa myös haasteita samaistua tarinan henkilöihin. Vahvin ote on aikuista tytärtä esittävällä Benita Laaksolla, jonka ilmeettömät kasvot kuvastavat oivasti sitä kylmyyttä, jonka alkoholin väärinkäyttö voi ihmisten välille luoda.

Musiikki on ehdottomasti laskettava yhdeksi elokuvan pääosan esittäjistä. Klassiset sellokappaleet luovat teokseen verkkaisen tunnelman. Musiikin on säveltänyt Eila-Maija Rantanen, joka myös soittaa selloa ja pianoa. Viulua soittaa Kristian Kivelä. Lähestulkoon kokonaan ruotsinkielinen elokuva on kuvattu Helsingissä, Tampereella ja Gotlannissa.

Kävellessäni ulos teatterin hämärästä, olen tyytyväinen tekijöiden puolesta. Pienelläkin budjetilla voi tehdä kauniita elokuvia.

7 vastausta artikkeliin “Rummet bredvid mig”

      1. Kiitos paljon vaivannäöstä teille molemmille! Koskettava leffa, ja Cilla Santamo oli ihan lempparini.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.