Solitary Man

(USA 2009)

Ohjaus: Brian Koppelman, David Levien
Pääosissa: Michael Douglas, Susan Sarandon, Danny DeVito, Mary-Louise Parker

Solitary Man (2009)

Ben Kalmen (Michael Douglas) on New Yorkin ainoa rehellinen autokauppias – tai siis oli ennen kuin hän astui kaltevalle pinnalle ja alkoi oikoa mutkia. Ensin tuli möhlittyä liiketoiminta ja sitten parisuhde. Nyt kuusi ja puoli vuotta myöhemmin tahti alkaa taas kiihtyä, kun Ben on saattamassa naisystävänsä 18-vuotiasta tytärtä tämän uuteen opinahjoon Bostoniin. Kiihkeä yö tyttären kanssa suistaa ihmissuhteet ja bisnekset jälleen syöksykierteeseen.

Solitary Man on kohtuullisen simppeli tutkielma ihmisen, tai tässä tapauksessa miehen, itsekkyydestä, nuoruuden tavoittelusta ja yksinäisyydestä. Juoni ei ole kovin kliseinen eikä elokuva pahemmin paasaa, mikä tekee katsomiskokemuksesta tuoreen.

Erityisen mukavaa on nähdä kaverukset Michael Douglas ja Danny DeVito jälleen yhdessä valkokankaalla. Aiemmin he ovat näytelleet muun muassa elokuvissa Vihreän timantin metsästys (1984), Niilin jalokivi (1985) ja Ruusujen sota (1989). Hieman ujoa opiskelijanuorukaista esittää Jesse Eisenberg, jonka suoritus on kuin alkulämmittely David Fincherin elokuvaan The Social Network (2010).

IMDb / Elonet

5 vastausta artikkeliin “Solitary Man”

  1. Single man, Serious man, Simple man, Solitary man! Douglas ei ikinä hirveästi mitään jackpot leffoja oo tehnytkään vaikka onkin suhteellisen hyvä näyttelijä.

    1. Kiitos Marja. Banneri on toteutettu valokuvaajaystäväni Teon avustuksella. Pidän kuvista kovasti.

      On mukavaa, että blogissa tapahtuu edes visuaalisesti, koska kirjoittaminen on ollut hieman vähäistä viime aikoina. Illat kuluvat ihanan 7-kuisen tyttäreni kanssa eikä elokuvia ehdi enää katsoa samalla tavalla kuin ennen.

  2. Noh, elämässä pitää priorisoida ja toki oma perhe menee aina edelle. Hoijaa, eipä omassakaan blogissani ole ollut kauheasti aktiviteettia…

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.