Jotain annettavaa

(Something’s Gotta Give, USA 2003)

Ohjaus: Nancy Meyers
Pääosissa: Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves, Frances McDormand

Jack Nicholsonin ja Diane Keatonin persoonien ympärillä rullaava romanttinen komedia (lajityyppi, jota monet aiheellisesti karttavat) on tarina ikääntyvästä naistemiehestä, jonka elämä alkaa hiljalleen muuttua nuoren tyttöystävän äidin kotona saadun sydänkohtauksen jälkeen. Elokuva alkaa lupaavasti ja puolessa välissä uskon, että juoni on omaperäinen. Loppu muuttuu kuitenkin imeläksi romanttista rakkautta ylistäväksi viulukonsertoksi.

Kohtasin Nancy Meyersin ohjaaman elokuvan ensi kertaa bussipysäkillä Turussa. Katselin leffan mainosjulistetta ja minua alkoi harmittaamaan elokuvan nimen tökerö käännös, Jotain annettavaa. Alkuperäinen nimi Something’s Gotta Give ei viittaa antamiseen vaan luopumiseen, jostain on luovuttava tai muuten homma hajoaa käsiin. Ja tästä elokuvassa on kyse. Harryn (Nicholson) ja Erican (Keaton) on luovuttava totutuista kuvioista, jotta elämä voisi jatkua, Harryn tapauksessa kirjaimellisesti.

Elokuvassa on hyviä hetkiä. Erityisen paljon näitä tarjoaa Jack Nicholsonin roolihahmo, jonka avulla väännetään vitsejä muun muassa Viagrasta ja verenpaineen mittaamisesta. Myös Diane Keaton on oiva valinta Erican rooliin. Tosin loppupuolen hauskaksi tarkoitettu itkukohtaus on pelkästään huono. Jos et pelkää romanttisen komedian sokerihumalaa, voi tämä olla viihdyttävä elokuva. IMDb-linkki

Elokuvan omat nettisivut

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.