Päämääränä Cold Mountain

(Cold Mountain, USA 2003)

Ohjaus: Anthony Minghella
Pääosissa: Nicole Kidman, Jude Law, Renée Zellweger

Italiassa syntynyt ohjaaja Anthony Minghella menehtyi maaliskuussa Lontoossa. Hänen tunnetuin elokuvansa on ehdottomasti vuonna 1996 valmistunut Englantilainen potilas. ämääränä Cold Mountain on tematiikaltaan aikalailla hiilikopio Englantilaisesta potilaasta, sillä erotuksella, että nyt sotana on Amerikan sisällissota.

Tarina kertoo Adan (Nicole Kidman) ja Inmanin (Jude Law) rakkaustarinan, johon tragiikkaa luo mieletön sota. Haavoituttuaan etulinjassa Inman karkaa sotasairaalasta ja lähtee vaeltamaan kohti kotirintamaa, Cold Mountainia. Rakastavaiset joutuvat taistelemaan tahoillaan, odottaen auvoista kohtaamista.

Elokuva on kuvattu hienosti ja näyttelijäkaarti on ehdottoman ammattitaitoista. Kidmanin ja Lawn ohella loistavat muun muassa Philip Seymour Hoffman, Natalie Portman ja Donald Sutherland. Silti kokonaisuudesta jää hieman siirappinen maku. Jos elokuva voi olla räätälöity kuvitellulle Oscar-raadille, niin tämä on. Jää laskelmoitu olo. Jokaiselle on jotakin, mutta onko kenellekään tarpeeksi? IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Päämääränä Cold Mountain”

  1. Pakko lisätä vielä, että elokuvassa on eräs tyylikkäimmistä rakastelukohtauksista. Sen rinnalla mieleen tulee nopeasti vain muutama muu vastaavaa tyylikyyttä sisältävä kohtaus esimerkiksi elokuvissa ”Mieletön keikka” ja ”007 Istanbulissa”.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.