New York, I Love You

(USA 2009)

Ohjaus: Fatih Akin, Joshua Marston, Natalie Portman, Brett Ratner ym.
Pääosissa: Natalie Portman, Shia LaBeouf, Bradley Cooper

New York, I Love You (2009)

New York, I Love You on kirjava kudelma lyhyitä tarinoita mahdollisuuksien pääkaupungista, New Yorkista. Elokuva toistaa saman idean kuin Pariisi, rakkaudella (2006), jossa useat eri ohjaajat kertoivat lyhyillä tarinoilla oman versionsa kaupungista. New York, I Love You -elokuvassa on vahva taiteellisuuden henki ja välillä se puskee hieman liikaa läpi.

Hyvä tarina ei ole paikkaan sidottu, mutta tällaisessa projektissa tarinan kehittely lähtee helposti paikkavetoiseksi. Suurimmaksi osaksi lyhyet elokuvanovellit ovat kuitenkin persoonallisia ja ne liittävät ympäröivän kaupungin luontevasti osaksi tapahtumia.

Näyttelijöistä nousevat esiin etenkin Natalie Portman ja ehkä yllättäen Ethan Hawke. Minulla on ollut jokin henkilökohtainen skisma Hawken kanssa, mutta olen ilmeisesti pikku hiljaa toipumassa. Chris Cooper on tietysti myös erinomainen. Hyviä näyttelijöitä on niin paljon, että listaaminen kestäisi liian pitkään.

IMDb / Elonet

4 vastausta artikkeliin “New York, I Love You”

  1. Moskovasta tehty vastaavanlainen kyhäelmä taas on mielestäni klisheinen ja pliisu. Se on harmillista, koska itse konsepti on musta hyvä ja mahdollistaisi myös vaikka minkälaisia eksperimenttejä. Ja Moskova on kiehtova kaupunki.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.