Hercule Poirot: Kuolema Niilillä

(Agatha Christie’s Poirot: Death On The Nile, Iso-Britannia 2004)

Ohjaus: Andy Wilson
Pääosissa: David Suchet, James Fox, Emily Blunt

Agatha Christie's Poirot: Death On The Nile (2004)

Yle TV1 esitti loppukesän ja syksyn aikana joukon Hercule Poirot -filmatisointeja. Virallisesti ne luokitellaan kaiketi tv-sarjan osiksi, mutta minusta ne ovat lähennelleet hienosti toteutettuja tv-elokuvia.

Yksi Agatha Christien luoman Hercule Poirot’n klassikkotarinoista on ehdottomasti Kuolema Niilillä. Tarinassa belgialaissyntyinen mestarietsivä Poirot (David Suchet) joutuu lomamatkallaan selvittämään mysteeriä, joka kietoutuu kolmiodraaman ympärille: varakkaan perijättären entinen ystävätär häiriköi vastanaineen pariskunnan häämatkaa, koska aviomies on ystävättären entinen miesystävä.

Andy Wilsonin ohjaama versio on minusta hieno. Toteutus on viileän tyylikäs, mikä juontuu luonnikkaasti Christien tarinoiden hengestä. Intohimorikoksiakin voi ilmeisesti tehdä brittiläisellä tyyneydellä. David Suchet on Poirot’na loistava. Minun sukupolvelleni hän on myös useimmiten se ainoa oikea Poirot. Hahmon maneerit ovat kuin syöpyneet Suchetin kehoon ja lopputulos on nautittava. Ainutlaatuinen hetki elokuvassa koetaan, kun Poirot pohtii uravalintaansa ja rakkaudetonta elämäänsä varsin avoimesti – erinomaista brittidraamaa!

IMDb

4 vastausta artikkeliin “Hercule Poirot: Kuolema Niilillä”

  1. Näihin Poirot tarinoihin itselläni on aina ollut hyvin kaksijakoinen suhtautuminen. Enkä oikeastaan osaa sanoa miten jokin tarina voi olla mielestäni toisaalta niin kiehtova ja toisaalta armottoman tylsä. Silti aina kun Yle näitä näyttää tulee ne katsottua. Mitä ilmeisemmin siis pidän elokuvasarjasta ja kyllä David Suchet on se ainoa oikea Poirot.

    1. Ovathan nämä aika kaavamaisia tarinoita: ensin esitellään henkilöt, sitten joku murhataan, jotain epäillään, mutta murhaaja onkin lopulta joku toinen, jonka Poirot paljastaa. Mutta koska toteutus on niin hyvä, niin näiden parissa viihtyy.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.