Joulupuu on kärvennetty

(National Lampoon’s Christmas Vacation, USA 1989)

Ohjaus: Jeremiah S. Chechik
Pääosissa: Chevy Chase, Beverly D’Angelo, Juliette Lewis

Christmas Vacation (1989)

Periamerikkalaisen Griswoldien perheen lomailua on seurattu viidessä elokuvassa: Faijalla hommat hanskassa (1983), Mieletön kesis (1985), Joulupuu on kärvennetty (1989), Vegas Vacation (1997) ja viimeisimpänä Hotel Hell Vacation (2010), jota en tosin ole nähnyt. Hotel Hell Vacation on julkaistu suoraan videona.

Joululoman kuvaus, Joulupuu on kärvennetty (Christmas Vacation), on John Hughesin käsikirjoittama ja Jeremiah S. Chechikin ohjaama joulusekoilu, jonka keskeisenä moottorina on Chevy Chasen taiturimainen sanallinen ja kehollinen komiikka. Chasen esittämä Clark Griswold on nelihenkisen perheen isä, joka aikoo järjestää lähisuvulleen kaikkien aikojen joulun. Kaikki ei mene kuitenkaan aivan suunnitelmien mukaan ja muun muassa elokuvan suomenkielisestä nimestä tulee täyttä totta.

Chasen lisäksi elokuvan keskeisissä rooleissa ovat Beverly D’Angelo Ellen Griswoldina, Juliette Lewis perheen tyttärenä, Randy Quaid Eddie-serkkuna ja Seinfeldistä tuttu Julia Louis-Dreyfus naapurin juppina. Elokuvan apulaisohjaajana toimi muuten Frank Capra IIIIhmeellinen on elämä -elokuvan (1946) ohjaajan Frank Capran pojanpoika. Elokuvan tunnusbiisin esittää mahtava Mavis Staples.

Joulupuu on kärvennetty jos mikä tuo kepeän joulumielen vuoden pimeimpään aikaan. Iloista joulua kaikille!

IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.