Fair Game

(USA 2010)

Ohjaus: Doug Liman
Pääosissa: Naomi Watts, Sean Penn, Sam Shepard

Fair Game (2010)

Terroristit iskivät Yhdysvaltoihin 11.9.2001. Noin vuotta myöhemmin USA hyökkäsi Irakiin. Virallisena perusteluna sodan aloittamiselle olivat tiedustelutiedot, jotka todistivat Irakin valmistelevan ydinasetta. Tietojen oikeellisuutta epäiltiin tuoreeltaan ja myöhemmin tiedot on todettu virallisestikin vääriksi.

Doug Liman (Jason Bourne -leffat) ohjaama Fair Game kertoo CIA-agentti Valerie Plamen ja tämän aviomiehen, ex-senaattori Joe Wilsonin tarinan, joka kytkeytyy kiinteästi Yhdysvaltojen sotaan lähtöön. Tosielämän pariskuntaa esittävät elokuvassa vankkumattoman ammattitaitoisesti Naomi Watts ja Sean Penn.

Fair Game on kuvaus siitä, miten käy, kun lähtee taistelemaan valtakoneistoa vastaan. Ja kun vastassa on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista tahoista – Valkoinen talo – asetelma ei ole kovin reilu. Wilson ja Plame kuitenkin taistelivat ja myös Valkoinen talo horjui. Elokuva perustuu pariskunnan kirjoittamiin kirjoihin – Joseph Wilson: The Politics of Truth (2004) ja Valerie Plame: Fair Game (2007).

Erittäin laadukkaassa poliittisessa jännärissä nähdään Wattsin ja Pennin ohella myös muutamia tuttuja tv-kasvoja: MacGyverista tuttu Jack Dalton eli Bruce McGill ja pienessä osassa Modernin perheen isä Phil Dunphy eli Ty Burell.

Fair Game on kaikin puolin suositeltava elokuva.

IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.