Hyökkäys poliisiasemalle

(Assault on Precinct 13, USA 1976)

Ohjaus: John Carpenter
Pääosissa: Austin Stoker, Darwin Joston, Laurie Zimmer, Martin West

Kauhuelokuvistaan monien tuntema John Carpenter ohjasi vuonna 1976 vähäeleisen ja piinaavan elokuvan Hyökkäys poliisiasemalle. Melko kasvottomaksi jäävä rikollisjengi hyökkää suljettavan  poliisiaseman kimppuun Los Angelesissa. Loukkuun jää poliisi, kaksi vankia, kaksi toimistotyöntekijää ja siviili. Tuloksena on puolitoista tuntia kyttäilyä.

Tiistai on neljäs päivä peräkkäin kun olen majoittunut kotisohvalle parantelemaan flunssaa, jonka sain loppuviikosta. Koska elokuvat ovat olleet pääasiallinen ajanvietteeni, olen jäänyt pahasti jälkeen blogimerkinnöissä. Yritän purkaa massaa aloittamalla tämän päivän ensimmäisestä elokuvasta, joka oli John Carpenterin Hyökkäys poliisiasemalle.

Elokuva on tempoltaan rauhallinen ja erottuu selvästi nykyisistä nopeammista elokuvista. Yleensäkin visuaalisen median nopeutumista on mielenkiintoista seurata eri aikakausina tehdyistä teoksista, vertaa esimerkiksi musiikkivideoita 1980-luvulla ja nyt. Rauhallisuus luo piinaavuutta, mutta välillä juoni tuntuu liikkuvan liiankin verkkaisesti. Elokuva kannattaa silti ehdottomasti katsoa. IMDb kertoo, että elokuvasta on tehty myös päivitetty versio viime vuonna. Tuota elokuvaa en ole nähnyt. Onko joku muu? IMDb-linkki

3 vastausta artikkeliin “Hyökkäys poliisiasemalle”

  1. No onhan tässä blogi merkinnät jääneet vähille muillakin..olevinaan kun on aina niin kiire jms. Tätä kyseistä elokuvaa en kuitenkaan ole nähnyt, enkä edes tiennyt sen olemassa olosta (en ole carpenter fani, dark staria lukuun ottamatta).Tosin hämärästi muistan 2005 version trailrin ja siitä syystä olen yrittänyt olla näkemättä enenmpää.Taisinpa lokeroida sen edes näkemättä sinne muiden edes krapulaleffoiksi kelpaamattomien joukkoon..pitäisiköhän harkita uudelleen?Enpä usko.

  2. Mukavaa, että merkintöjäni jaksetaan kommentoida. Se tuo lisäfiilistä omaan kirjoittamiseen. Unohtui sanoa, että yksi elokuvan omalaatuisimmista piirteistä on John Carpenterin syntikkapainotteinen musiikki. Carpenterin elokuville musiikki on tuttua piinaavaa ujellusta, mutta noin yleisesti ottaen musiikkiääniraita on omaperäinen.

  3. Tämä Carpenterin leffa on sentään jotenkin toimiva, kun näin sen uuden version olin ampua itseäni jalkaan. Perusnormi-leffasta ei pitäisi tehdä uusintaversioita, mutta minkäs voit kun Hollywoodissa ajatellaan toisin. Se uusi on ROSKAA! Tämä nyt on tälläinen toimintaleffa joka sijoittuu hyvin omaan aikaansa. Siinä uudessa leffassa juoni on sama, mutta tapahtumia on jouduttu modifioimaan jotta uusi teknologia ei pilaisi tapahtumia(kännykät ym. ). No, Kysymys kuuluukin nyt: Miksi ei tehdä samasta sarjasta vielä 3-versioita, hieman myöhemmin?(2060?)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.