Breach

(USA 2007)

Ohjaus: Billy Ray
Pääosissa: Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney

Vakoiluelokuvat ovat mielenkiintoisia, varsinkin kun ne ovat uskottavia. Jason Bourne -leffat tekivät suuren palveluksen elokuvanystäville palauttaessaan ripauksen realismia vakoilutarinoihin. Jos Bourne potki, niin Billy Rayn ohjaama Breach on taatusti hyvä kokemus. Katsoin elokuvan elokuvakanavalta enkä tiennyt siitä etukäteen mitään. Ehkä siksikin kokemus oli ylitsevuotavan positiivinen. Vaikuttaa myös vahvasti siltä, että Chris Cooperin läsnäolo takaa hyvän elokuvan.

Breach pohjautuu Yhdysvaltoja kuohuttaneeseen vakoiluskandaaliin, jossa FBI-agentti Robert Hanssen (Chris Cooper) pidätettiin Foxstone-puistossa lähellä hänen kotiaan Virginiassa helmikuussa 2001. Hanssen jäi kiinni Yhdysvaltain salaisten tietojen vuotamisesta venäläisille. Hanssen oli toimittanut tietoja vastapuolelle lähes kahdenkymmenen vuoden ajan ja häntä pidetään Yhdysvaltain historian vahingollisimpana vakoojana.

Elokuva ei kikkaile aseilla tai futuristisilla vekottimilla, vaan keskittyy ajatteluun – vaarallisimpaan uhkaan vakoilun maailmassa. Hanssen ylennetään tietoturva-asioiden kehittelyyn keskittyneeseen toimistoon, jossa hänen assistentiksi määrätään nuori Eric O’Neill (Ryan Phillippe). O’Neill saa epäkiitolliseksi tehtäväkseen pitää silmällä kokenutta agenttia, jonka kerrotaan olevan kiinnostuneen vääränlaisista nettisivuista. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Breach”

  1. Vilkaisin tuossa taannoin nuo Bourne-leffat ja oikein hyviähän nekin olivat vaikka suhtautumiseni niihin olikin aluksi hyvin epäileväinen.
    En ole Breachia nähnyt mutta yritän pitää mielessä suosituksen jos sattuu vastaan tulemaan.Toivotaan että Chris Cooperin läsnäolo korvaa Ryan Phillippen esiintymisen.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.