Project Film Noir – The Fucking Chavs

(Iso-Britannia 2012)

Ohjaus: Arto Polus
Pääosissa: Julian Grant, Nazim Kourgli, Nicola Canavan, Adrin Neatrour

Project Film Noir (2012)

Elän kroonisessa aikapulassa. Perheeseemme on syntynyt toinen lapsi ja arjen pyörittäminen vie kaiken ajan ja energian. Miten siis elokuvaharrastus joustaa? Elokuvia on katsottava lyhyissä pätkissä tai on siirryttävä lyhytelokuviin.

Lupaavan ja mielenkiintoisen lyhytelokuvan on tehnyt Arto Polus, joka opiskelee digitaalista mediatuotantoa Teessiden yliopistossa Middlesbrough’ssa Englannissa. Project Film Noir – The Fucking Chavs on Poluksen kurssityö, mutta idea elokuvaan oli olemassa tekijän mukaan jo ennen kurssia.

Elokuva on nimensä mukaisesti film noir -henkinen lyhytelokuva, joka on saanut selkeästi vaikutteita useista lajityyppinsä elokuvista ja muun muassa Quentin Tarantinolta ja Sergio Leonelta. Elokuva on kuvattu Newcastlen öisillä kaduilla ja hämärät kadunkulmat ovatkin suuri osa elokuvaa, luoden sille mielenkiintoisen tunnelman.

Samuel Fuller (Julian Grant) joutuu keskelle petoksen ja rikoksen maailmaa, jossa on tummia vaarallisia naisia, petollisia ystäviä, rikollisliigoja ja outoja rikollispomoja. Elokuvan parasta antia on intensiivinen takaa-ajo öisillä kaduilla. Oman pikantin makunsa antavat takaa-ajossa käytetyt polkupyörät. Näillä gangstereilla on selkeä motiivi parantaa omaa taloudellista asemaansa – edes sen verran, että voisi ajella autolla.

Henkilöiden välinen dialogi on paikoitellen jäykähköä, mutta varsinkin Julian Grant vakuuttaa karismaattisella olemuksellaan. Kokonaisuudessaan elokuva on lupaavan kutkuttava ja jättää odottamaan Poluksen jatkotöitä.

Elokuvan ensi-ilta oli Newcastlessa 2.6.2012 Star And Shadow Cinemassa.

Elokuvan traileri:

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.