The Prestige

(USA 2006)

Ohjaus: Christopher Nolan
Pääosissa: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

The Prestige (2006)

Pidän trailereista, mutta jostakin syystä tämän elokuvan ennakkomainonta pikemminkin työnsi luotaan kuin veti teatteriin. Onneksi on ajantasalla olevia elokuvanystäviä, jotka johdattavat takaisin oikealle polulle. Katsoin The Prestige -elokuvan Teon suosituksesta enkä pettynyt. Kahdesta kilpailevasta taikurista kertova elokuva voi olla erinomainen.

Christopher Nolanin ohjaama elokuva, jossa on näyttelevät Christian Bale ja Michael Caine –kuulostaa kovasti Batmaniltä. Samaa laatua The Prestige tarjoaa, mutta hieman eri maisemissa ja ajassa. Elokuva kertoo kahdesta taikurista (Hugh Jackman ja Christian Bale) 1800-luvun lopun Lontoossa, joiden keskinäinen kilpailuvietti muuttuu elämää suuremmaksi taisteluksi kunniasta ja parhaasta tempusta.

Elokuvan käsikirjoitus on omaperäinen ja salaperäinen. Se on kiinni todellisuudessa niin vahvasti, ettei katsoja epäile, mutta samalla niin uskomaton, ettei kaikkea haluaisi uskoa todeksi. The Prestige on itsessään onnistunut taikatemppu, jota sulattelee pitkään. Nautittavinta ovat näyttelijät, tarina ja Lontoon kuvaus. Mielenkiintoisen roolisuorituksen tekee myös David Bowie, joka esittää tiedemies/keksijä Nikola Teslaa.

Erinomainen elokuva. Suosittelen, mikäli haluaa katsoa jotakin muuta kuin romanttista komediaa tai takaa-ajotoimintaa. IMDb-linkki

Huom! The Prestige saattaa helposti sekoittua toiseen ”taikurielokuvaan” The Illusionist (IMDb), joka mielenkiintoista kyllä julkaistiin aika samoihin aikoihin. En ole nähnyt kyseistä elokuvaa, mutta trailerin perusteella se vaikuttaa lattealta. Kuka haluaisi suositella sitä minulle?

2 vastausta artikkeliin “The Prestige”

  1. Valitettavasti The illusionist ei toiminut läheskään yhtä hyvin kuin The Prestige ja vaikkakin elokuva oli tyylikäs ja Edward Norton hyvä ( kuten aina ) niin kokonaisuus jäi todellakin latteaksi ja ennalta arvattavaksi.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.