The Ghost Writer

(USA 2010)

Ohjaus: Roman Polanski
Pääosissa: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams

Ghost Writer (2010)
Ghost Writer (2010)

Roman Polanskin ohjaama The Ghost Writer on kutkuttavan tiivistunnelmainen poliittinen trilleri miehestä (Ewan McGregor), joka palkataan viimeistelemään Iso-Britannian entisen pääministerin Adam Langin (Pierce Brosnan) muistelmat. Haamukirjoittaja huomaa lähes heti työn saamisen jälkeen, että käsikirjoitus kiinnostaa monia tahoja – eritoten Langin poliittisia vastustajia.

Ewan McGregorin ja Pierce Brosnanin yhteiset kohtaukset ovat miellyttävää katseltavaa ja elokuvan kokonaisuus vetoaa poliittisiin jännityselokuviin fiksautunutta mieltäni. Leffa tarjoaa laadukasta jännitystä pimeneviin iltoihin.

Elokuva on kuvattu pääosin Saksassa, vaikka tapahtumat sijoittuvat Massachusettsiin, Yhdysvaltoihin. Tämä johtui pitkälti ohjaajan pidätysmääräyksestä USA:ssa. Leffan ollessa jälkituotannossa vuonna 2009, Polanski pidätettiin Sveitsissä ja siksi elokuva on viimeistelty vankilasta käsin.

IMDb-sivuston trivia-osiossa kerrotaan, että Brosnan jaksoi keventää pidätyksen aiheuttamaa vakavaa tunnelmaa elokuvan mainoskiertueen haastattelussa seuraavasti:

It’s sad for all concerned, but it’s also heightened the movie. The movie’s in the can, he’s in the can.

IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.