Tropic Thunder

(USA 2008)

Ohjaus: Ben Stiller
Pääosissa: Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black

Tropic Thunder on Ben Stillerin ja muiden ykkösketjun näyttelijöiden komedia elokuvanteosta. Laji ei ole helppo, eikä lopputuote aina hauska, vrt. Three Amigos (1986). Tropic Thunder on kuitenkin keskimääräistä parempi komedia, eivätkä Platoon, Predator tai Rambo II näytä sen jälkeen enää aivan samoilta.

Ben Stillerin ohjaama ja Stillerin yhdessä Justin Theroux’n ja Etan Cohenin (ei Ethan Coen!) kanssa käsikirjoittama Tropic Thunder kertoo näyttelijäporukasta, joka joutuu sotaelokuvan kuvauksissa oikeiden aseiden tulilinjalle, kun epäonninen tuotanto leviää viidakossa käsiin. Näyttelijöiden tukena pusikoissa ovat kajahtanut pyroteknikko (Danny R. McBride) ja kirjan kirjoittanut Vietnamin sodan veteraani (Nick Nolte).

Nick Nolten ohella vahvimmin elokuvassa esiintyvät Ben Stiller uransa aallonpohjassa olevana toimintaelokuvanäyttelijänä, Robert Downey Jr. asiaansa perehtyvänä metodinäyttelijänä ja Tom Cruise elokuvatuottajana. Jack Blackin karikatyyri Eddie Murphystä ei pilaa mitään, muttei paljon annakaan.

Kokonaisuutena leffa toimii mukavasti. Se irvailee Hollywood-tuotannoille, muttei luule olevansa muuta kuin on – Hollywood-tuotanto. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.