Muukalaisia junassa

(Strangers on a Train, USA 1951)

Ohjaus: Alfred Hitchcock
Pääosissa: Farley Granger, Ruth Roman, Robert Walker

Ohjaajalegenda Alfred Hitchcockin uran alkupuolen rikoselokuva on omintakeinen tarina täydellisen murhan toteuttamisesta – tai ainakin sen yrityksestä. Maankuulu tennispelaaja Guy Haines (Farley Granger) ja rikkaan perheen ongelmavesa Bruno Anthony (Robert Walker) tapaavat sattumalta junassa. Bruno päättää esitellä Guylle ideansa täydellisestä murhasta, jossa kaksi tuntematonta ”vaihtavat murhia”, ja saavuttavat täten alibin itselleen.

Hitchcock-elokuva on aina varma valinta. Kun ulkona on harmaata ja taivaalta tippuu vettä, on valinta erinomainen. Olen nähnyt Muukalaisia junassa -elokuvan kerran aikaisemmin, mutta silloin jännitys katkesi pahasti kesken, kun silloisen VHS-nauhurin ajastus oli loppunut ennen aikojaan. Useiden vuosien epätietoisuus on nyt poissa, kun Teema esitti elokuvan loppuun asti.

Muukalaisia junassa on hyvä elokuva. Ei välttämättä Hitchcockin paras, mutta hyvä silti. Elokuvan mielenkiintoisin hahmo on ehdottomasti Robert Walkerin esittämä outolintu Bruno Anthony, joka synnyttää ajoittain selviä muistumia Hitchcockin tunnetummasta elokuvahahmosta, motellinpitäjä Norman Batesista. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.