Rouva presidentti

(Suomi 2012)

Ohjaus: Aleksi Bardy
Käsikirjoitus: Aleksi Bardy ja Osku Pajamäki

Rouva presidentti (2012)
Rouva presidentti (2012)

Aleksi Bardyn ohjaamassa dokumenttielokuvassa Rouva Presidentti seurataan Suomen ensimmäisen naispresidentin Tarja Halosen arkea ja elämää.

Elokuvaryhmä on ollut presidentin kintereillä lähes puolentoista vuoden ajan, aina Halosen virkakauden loppuun 1.3.2012 saakka. Lopputuloksena on mielenkiintoinen kudelma tuokiokuvia Halosen arjesta – kokouksista, valtionpäämiesten tapaamisista ja valtiovierailuista.

Varsinainen politiikan teko jää Bardyn dokumentissa taka-alalle – toisin kuin esimerkiksi Annika Grofin vuonna 2009 ohjaamassa hienossa dokumentissa Liikkumavara (Elonet), jossa kuvataan terveyskeskus- ja päivähoitomaksujen korotusta koskevan lakiesityksen käsittelyä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Rouva presidentti on enemmän henkilökuva ihmisestä nimeltä Tarja Halonen kuin dokumentti poliittisesta instituutiosta. Toki elokuvassakin pohditaan sitä, voiko Halonen milloinkaan enää jättää presidentin roolia – ehkei.

Mielenkiintoinen elokuva tämä joka tapauksessa on. Mikäli käytössäsi on Netflix-palvelu, niin elokuva löytyy myös sieltä.

IMDb / Elonet / elokuvan traileri

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.