My Life with Liberace

(aka Behind the Candelabra, USA 2013)

Ohjaus: Steven Soderbergh
Pääosissa: Michael Douglas, Matt Damon, Scott Bakula

My Life With Liberace (2013)
My Life With Liberace (2013)

Espoo Cinén avajaiselokuvana nähtiin tänä vuonna Steven Soderberghin ohjaama kimalteleva My Life with Liberace, joka kertoo viihdetaitelija Liberacen (1919-1987) ja tämän autonkuljettajan/kumppanin Scott Thorsonin vuoristoisesta suhteesta.

Elokuva perustuu Thorsonin kirjoittamaan muistelmakirjaan, joka piirtää Liberacesta hieman erilaisen kuvan kuin taiteilija itse halusi välittää. Liberace mm. haastoi vuonna 1956 Daily Mirror -lehden oikeuteen, sen jälkeen, kun lehti vihjasi Liberacen olevan homo. Liberace voitti oikeusjutun. There’s no business like show business.

Michael Douglas esittää Liberacea upeasti ja tekee elokuvassa yhden uransa parhaista rooleista. Matt Damon puolestaan näyttelee Scott Thorsonia, ja yhdessä Douglas ja Damon muodostavat erikoisella tavalla toimivan parin. Miehillä on elokuvassa lähestulkoon yhtä merkittävät roolit ja olisikin harhaanjohtavaa sanoa Damonin esittävän leffassa sivuosaa. Itse asiassa Damon saattaa olla jopa lievästi enemmän framilla.

Naisia on elokuvassa vähän – lähinnä Thorsonin kasvattiäiti ja Liberacen äiti, jota esittää Debbie Reynolds. Miesesiintyjistä erillisen maininnan arvoisia ovat erinomaiset Scott Bakula ja Rob Lowe. Elokuvakokemuksena My Life with Liberace on erinomainen – glamouria ja kimalletta riittää.

Scott Thorson (Matt Damon) ja Liberace (Michael Douglas) ruotivat suhdettaan.
Scott Thorson (Matt Damon) ja Liberace (Michael Douglas) ruotivat suhdettaan.
© 2013 Home Box Office, Inc. All rights reserved.

Teatterilevitykseen kaavailtu elokuva siirtyi Yhdysvalloissa television puolelle – ohjaaja Soderberghin mukaan sen takia, että aihe oli Hollywoodin elokuvastudioille liian ”gay”. Elokuva esitettiin Yhdysvalloissa HBO-kanavalla 26.5.2013 nimellä Behind the Candelabra ja se nähtiin myös Cannes’n elokuvafestivaaleilla. Euroopassa elokuva on normaalissa teatterilevityksessä – Suomen ensi-ilta on 23.8.2013.

IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.