Midnight in Paris

(USA 2011)

Ohjaus: Woody Allen
Pääosissa: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates

Midnight in Paris (2011)
Midnight in Paris (2011)

Pidän Pariisista kovasti – katukahviloista, bulevardeista ja puistoista. En ole tietenkään ainoa, sillä kaupunki on innoittanut ihmisiä eri elämänalueilta jo vuosisatoja. Myös Woody Allenin Midnight in Paris -elokuvan päähenkilö Gil (Owen Wilson) inspiroituu kaupungista.

Gil kirjoittaa ammatikseen käsikirjoituksia Hollywood-studioille, mutta työstää nyt ensimmäistä romaaniaan. Loma ja häiden suunnittelu Pariisissa morsiamen ja tämän vanhempien kanssa vaikuttaa ensin hyvältä idealta, mutta sitten ristiriidat alkavat nousta pintaan. Gil pakenee Pariisin mystiseen yöhön.

Midnight in Paris on toinen teos Woody Allenin ”Euroopan kaupungit tutuiksi” -elokuvasarjassa. Ensimmäinen oli vuonna 2008 valmistunut Vicky Christina Barcelona ja Pariisin jälkeen on valmistunut To Rome with Love vuonna 2012. Midnight in Paris on tietyllä tavalla kaupungin turismimainos, mutta toisaalta mikä Pariisiin sijoittuva elokuva ei olisi.

Owen Wilson ei ole näyttelijänä ollut ikinä varsinainen suosikkini, mutta tässä elokuvassa hän tekee oikein hyvän roolisuorituksen. Wilson on omaksunut paljon Allenin habitusta.

Katsoin elokuvan Netflixistä, ja aikapulasta johtuen osittain työmatkoilla iPadillä bussissa. Katselukokemus oli ihan kohtalainen, mutta jos vertaa elokuvateatteriin, niin bussissa ”kanssakatsojat” liikkuvat yllättävän paljon.

IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.