Derek

(Iso-Britannia 2012-2013)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ricky Gervais
Pääosissa: Ricky Gervais, Kerry Godliman, Karl Pilkington

Derek (2012)
Derek (2012)

En ole blogissani juurikaan kirjoittanut tv-sarjoista, mutta nyt ajattelin. Katsoin nimittäin hiljattain Ricky Gervaisin käsikirjoittaman ja ohjaaman seitsenosaisen sarjan nimeltä Derek. Derek (Gervais) on vanhainkodissa työskentelevä hyväntahtoinen mies, jolle kaikki elollinen on arvokasta.

Derekin rinnalla hääräävät vainhainkodin sympaattinen johtaja Hannah (Kerry Godliman), talonmies Dougie (Karl Pilkington) ja yleinen lusmuilija ja ”panomies” Kev (David Earl) – sekä tietysti vanhainkodin asukkaat.

Derek on tyyliltään läheistä sukua Gervaisin aiemmille töille, etenkin The Office- ja Extras-sarjoille. Vanhainkodin arkea kuvataan sivullisen dokumentaristin näkökulmasta, jolloin henkilöt toiminnan ohella puhuvat elämästään kameralle.

Sarjan alkuminuutit tuntuivat hieman kiusaannuttavilta, mutta kun henkilöistä sai kiinni, avautui sarjakin. Ensimmäisen kauden viimeisen jakson jälkeen olin sitä mieltä, että tätä sarjaa oli kaivattu: länsimainen tv-sarja, joka antaa arvoa vanhuudelle ja elämälle ylipäänsä. Suosittelen. Sarja on katsottavissa Netflix-palvelussa.

Eilen Gervais ilmoitti Twitter-päivityksessään, että sarjan toisen kauden kuvaukset ovat hyvässä vauhdissa. Hieno homma, että sarja saa jatkoa.

 
IMDb

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.