Mestari

(The Master, USA 2012)

Ohjaus: Paul Thomas Anderson
Pääosissa: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams

The Master (2012)
The Master (2012)

Paul Thomas Andersonin (Boogie Nights, Magnolia, There Will Be Blood) ohjaama Mestari on mielenkiintoinen elokuva. Se kertoo toisen maailmansodan veteraanista Freddie Quellistä (Joaquin Phoenix), joka palaa siviilielämään ja yrittää löytää paikkaansa sodanjälkeisessä yhteiskunnassa.

Päämäärätön vaeltelu johtaa Freddien mukaan uskonnollisen lahkon toimintaan, jota johtaa Mestariksi (Philip Seymour Hoffman) kutsuttu mies, joka muistuttaa paljon skientologian perustajaa Ron L. Hubbardia. Virallisesti Mestari ei ole kertomus skientolgiasta eikä Hubbardista, mutta yhtymäkohtia on.

Aiheen, visuaalisuuden ja kertomuksen ohella elokuvan tekee kiehtovaksi Joaquin Phoenixin näyttelijätyö. Phoenixin näytteleminen on vahvaa ja intensiivistä, välillä jopa pelottavaa. Työskentelyssä on tiettyä turkkamaisuutta – sillä erotuksella, että näyttelemistä on ilo katsoa. Tätä elokuvaa voin lämpimästii suositella.

IMDb / Elonet

Yksi vastaus artikkeliin “Mestari”

  1. Phoenix on sikäli jännä jäbä, etten muista nähneeni yhtään huonoa roolisuoritusta häneltä. Propsit siitä. Täytyy laittaa leffa listalle.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.