I’m Still Here

(USA 2010)

Ohjaus: Casey Affleck
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Antony Langdon, Carey Perloff

I'm Still Here (2010)
I’m Still Here (2010)

Näyttelijä Joaquin Phoenix ilmoitti loppuvuodesta 2008, että Two Lovers -elokuva jää hänen viimeiseksi työkseen, koska hän lopettaa näyttelemisen. Näyttelemisen sijaan Phoenix ilmoitti keskittyvänsä räppärin-uralle ja tekevänsä yhteistyötä P. Diddyn kanssa. Tämä kaikki osoittautui myöhemmin huijaukseksi, joka dokumentoitiin mockymentary-muotoon eli dokumenttikaavussa olevaan fiktioelokuvaan.

Casey Affleckin ohjaama ja yhdessä Joaquin Phoenixin kanssa käsikirjoittama I’m Still Here -leffa on aikamoinen kokemus. Päähenkilö tuntuu ajautuvan elämässään ojasta allikkoon ja katsoja tuntee myötähäpeää. Phoenix asettaa itsensä ja uransa likoon sanoakseen jotain julkisuudesta, faneista ja mediasta. Hän tekee roolin, jossa näyttelee itseään ja joutuu siten olemaan roolissa periaatteessa koko ajan. Lavasteina toimii ympäröivä (media)maailma.

Mitä tällä kokonaisprojektilla sitten halutaan sanoa? Ehkä meille median kuluttajille halutaan korostaa, että tosi-tv ei ole totta, vaan käsikirjoitettua fiktiota, jossa ihmiset näyttelevät omalla nimellään.

Phoenixin seuraava rooli oli Paul Thomas Andersonin vuonna 2012 julkaistussa elokuvassa Mestari (IMDb), jonka synnyttämiä ajatuksia on luvassa pian.

IMDb

Yksi vastaus artikkeliin “I’m Still Here”

  1. Tuli vihdoin katsottua tämä. Päälimmäiseksi jäi vain ajatus ” Olisinpa nähnyt leffan ennen kuin tiesin sen huijaukseksi.” Kokemus olisi varmasti ollut hyvin erillainen. Näinkin hyvä.silti.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.