Mitä elokuvaa suosittelet?

Kysymys
Mitä suosittelet?

Olen blogissani suositellut joitakin elokuvia. Onko sinulla mielessäsi jokin elokuva, jota haluaisit suositella minulle tai muille blogin lukijoille? Voit kirjata suosituksesi alle kommentin muodossa.

19 vastausta artikkeliin “Mitä elokuvaa suosittelet?”

 1. Tässä blogissa oletkin jo kirjoittanut Brokeback Mountainista, mutta kompattakoon vielä, sillä minulle se oli se elämää suurempi elokuva.

  Näyttelijäsuoritukset ovat onnistuneita, uskomattoman kauniit maisemat on kuvattu hienosti ja askeettinen akustisen kitaran soitanto on paitsi riipaisevan kaunista, niin myös elokuvan tyyliin ja aikakauteen saumattomasti sopivaa.

  Tärkeintä on kuitenkin tietenkin kaunis ja dramaattinen tarina estyneestä rakkaudesta ilman, että elokuvassa esiintyisi liioitellun punaniskainen pahis, jota osoitella sormella ja syyttää kaikesta päähenkilöille tapahtuneesta pahasta.

  Brokeback Mountain on hienovarainen esitys kahden miehen rakkaudesta, todellinen helmi.

 2. Tämä elokuva on mielestäni helmi, joskin pieni sellainen.Tulee oikeastaan nyt mainituksi koska satuin sen juuri hiljattain katsoneeksi.

  http://www.imdb.com/title/tt0053772/

  Paholaisen silmä on hieman erillaista Bergmania kuin mitä ainakaan minä olen tottunut näkemään.Komedia Don Juanin paluusta maanpäälle viettelemään papin tytär.

  Kaikkiaan hauska pieni elokuva joka saa mahdollisesti katsojan miettimään hieman omia ihmissuhteitaan ja asenteitaan omistukseen sekä vapauteen, mutta ei liikaa jotta kävisi raskaaksi vaan pysyy kevyehkönä elokuvana loppuun asti.

 3. Kaikki näkemäni Miyazakin elokuvat katsoisin koska hyvänsä uudelleen. Lapsen totta ja epätotta, uskomatonta ja samanaikaisesti täydellisen järkeenkäypää. Riipaisevan kaunista ja huvittavaa ja haastavaa ja rentouttavaa. Kaikkea tätä yhtäaikaa. Monestako muusta elokuvasta voi sanoa samaa? Jos minä saisin suositella, kirjoittaisin ylös Totoron lisäksi ainakin: Kiki’s Delivery Service, Spirited Away, Nausicaa of the Valley of the Winds, Castle in the Sky. Ja miksei vaikka Princess Mononokenkin. Hyppy maailmaan, jossa meillä aikuisilla on rajoitetut käyttöoikeudet.

 4. Nausicaa on minustakin loistelias ja ovathan nuo muutkin..tosin en ole Totoroa vielä nähnyt, täytyypä vilkaista..

 5. Kaksi leffaa joita voin suositella täysin vapaasti on Bound ja Being John Malkovich. Molemmat leffat ovat hieman erillaisesta maailmasta, mutta tehty niin taitavsti, että pahaa tekee. Bound on gangteriteemaan liittyvä ”pienen” budjetin leffa, jossa hyvät näyttelijät ja juoni on saatu loistamaan. Matrixin tekijöiden(Walchowskin veljekset) ensimmäinen leffa. Herra Maskula antoi leffalle muistaakseni 5 tähteä.
  Being… on loistavan erillainen elokuva menestyksestä…no, ainakin sen hakemisesta. Joten eikun katsomaan

 6. Lämpimästi suosittelen ”Geishan muistelmat” (Memoirs of a Geisha) -elokuvaa. Kävin sen taannoin Tennispalatsissa katsomassa. Näyttelijätyöskentely on erinomaista, eikä ylilyöntejä juuri näkynyt. Erityisen mieleen jäivät Ziyi Zhangin ja Michelle Yeohin suoritukset. Myös kuvaus- ja leikkausjälki on nautittavaa. Historialliset maisemat sekä historiallinen tarina (joka avaa katsojalle geishan (=taiteilijan)) maailmaa. Hieman ennalta-arvattava loppu ei pilaa kokonaisuutta, joka ansaitsee allekirjoittaneet täydet viisi tähteä! http://www.imdb.com/title/tt0397535/

 7. Suosittelen kahta elokuvaa, joita katsellessa tuntuu samalta kuin Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelua seuratessa.
  Kiusaantumisen ja jännityksen tunne johtuu molemmissa elokuvissa päähenkilöstä ja erityisesti mahdollisesta samastumisesta päähenkilöön. Ollako puolesta vai vastaan? Ollako hyvän vai pahan puolella?
  Ensimmäinen on The Talented Mr. Ripley (1999) ohjaajana Anthony Minghella ja nimiosassa ihana Matt Damon ja mukana myös nimekkäät Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett ja Philip Seymour Hoffman.
  Toinen leffa on uudempi Woody Allenin (2005) Match Point. Leffa minun mieleeni, sillä se onnistuu olemaan yhtä aikaa draama, trilleri ja romanttinen komedia. Suosittelen!

 8. Loistava, hauska, koskettava, simppeli leffa on Trust the Man. Kävin katsomassa kyseisen pätkän lomallani Jenkeissä ja nauroin hartaasti hassuille pikkujutuille naisten ja miesten suhteista ja niiden ominaisuuksista ja omituisuuksista. Roolitus on osunut aivan nappiin! Kannattaa katsoa, jos se Suomeen (toivottavasti) tulee. http://www.imdb.com/title/tt0427968/

 9. Paholainen pukeutuu Pradaan, ehdottomasti katsomisen arvoinen – vaikkei aihe ehkä kiinnostaisikaan. Loistavat päätähdet, hyvä musiikki ja maisemalliset kuvauspaikat kyllä antavat paljon – niin ja muotimaailma tulee jonkin verran tutuksi.

 10. Pakko suositella Volver – paluuta. Sujuva, humoristinen (no, omalla tavallaan) tarina ja ennen kaikkea loistava näyttelijätyö. Supertähti Penelope ei sorru diivailuun, vaan laskeutuu tavallisten näyttelijöiden tasolle. Pakkohankinta (sitten kun dvd:lle ilmestyy), siinä missä Geishan muistelmat.

 11. Jostain syystä elokuvissakäyntini on viime aikoina jäänyt erittäin vähälle. Pitkästä aikaa kuitenkin pääsin leffateatterin pimeyteen katsomaan elokuvaa Ruokala Lokki.

  Sitä suosittelen ehdottomasti kaikille hyvää ja iloista mieltä kaipaaville/tarvitseville. Elokuva on pullollaan kaunista, kesäistä kaupunkimaisemaa ja hyviä ihmisiä ja tarkoitusperiä. Katsojalle tulee ihastuttavan keveä olo, joka seuraa mukana pitkään. Lisää tarinointia elokuvasta blogissani (http:/laurel.vuodatus.net).

 12. Suosittelen Audrey Tauton tähdittämää Kimpassa -elokuvaa (ranskalaisittain Ensemble, c’est tout).

  Tämä Anna Gavaldan romaaniin perustuva elokuva kertoo ystävyydestä ja avunannosta – kolmesta erilaisesta ihmisestä (aristokraatti, teurastaja ja siivooja – tai kuten Camille käyttää ilmaisua pinta-asiantuntija), jotka kohtalo on liittänyt yhteen. Kukin heistä yrittää elää omaa elämäänsä kolkossa Pariisissa, mutta tielle on ilmaantunut vaikeuksia. Työläinen-Camille painii työnsä ja terveytensä kanssa, hulttio-Franck ahkeroi kokin apulaisena tehden pitkiä päiviä murehtien samalla sairaasta mummostaan ja puhevikainen Philibert haluaa ilmaista itseään teatterin keinoin.

  Yksinäiset yhdessä, elämä kommuunissa ei ole helppoa. Omasta tilastaan luopuminen on vaikeata, eikä sitä ole rakastaminenkaan. Pelko on elokuvassa aina läsnä – pelko kuolemasta, rakastumisesta ja puhumisesta. Voittaako rakkaus nuo pelot? Sen voitte itse käydä katsomassa.

 13. Pakko laittaa tännekin vielä maininta kun tuli eilen käytyä elokuvissa katsomassa uusinta Coenin veljesten elokuvaa, Menetetty maa (No country for old men).
  http://www.imdb.com/title/tt0477348/
  Saattaa olla että elokuva tuntui näin ensinäkemällä paremmalta koska olen ollut todella pettynyt kahteen edelliseen Coenien tuotokseen, mutta tässä on taas löytynyt se oma ääni ja kerronta jota olen kaipaillut.
  Tarina sinällään on melko raaka eikä välttämättä miellytä/kiinnosta kaikkia mutta mielestäni poikkeukselliset ratkaisut kerronnassa nostavat elokuvan tason tavallista mättöä korkeammalle.Lisäksi kuvaus ja valaisu ovat todella hyvin toteutettuja, vankasti ammatilaatuista settiä jopa lähellä aikaisempaa suosikkini sillä saralla , The man who wasn’t there ( http://www.imdb.com/title/tt0243133/ ) , vaikkakin hieman eri tyylisesti toteutettuna.

 14. Itsekin suunnittelin elokuviin suuntaamista tänä viikonloppuna, mutta jäi väliin. Täytyy käydä katsomassa ”Menetetty maa” ensi tilassa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.