Tootsie – Lyömätön lyyli

(Tootsie, USA 1982)

Ohjaus: Sydney Pollack
Pääosissa: Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr, Dabney Coleman

Nelonen tarjosi toisen pääsiäispäivän kunniaksi yllätysmunan: elokuvan miehestä, joka pukeutuu naiseksi. Dustin Hoffman esittää Michael Dorseyta, joka muuntautuu Dorothy Michaelsiksi saadakseen osan suositussa saippuasarjassa. Seuraa sukellus naisten maailmaan, jossa miehet näyttäytyvät varsin erilaisessa valossa. Sydney Pollackin ohjaamassa 1980-luvun klassikossa esiintyy monia tunnettuja näyttelijöitä, kuten Jessica Lange, Teri Garr, Bill Murray, George Gaynes (Poliisiopisto) ja Geena Davis. Myös ohjaaja itse astelee kameran edessä Michael Dorseyn agenttina. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Tootsie – Lyömätön lyyli”

  1. En voi sietää tätä elokuvaa ja silti olen nähnyt sen useamman kerran.Jostakin syystä satun olemaan TV:n ääressä kun aina kun elokuva näytetään, eikä kanavaselailulla löydy mitään muuta katsottavaa juuri silloin.Saattaa myös olla että alitajuisesti päätän katsoa elokuvan.En tiedä mitä jälkimmäinen vaihtoehto kertoo minusta mutta laittaa miettimään..

  2. Täytyy myöntää, etten itsekään ihastunut elokuvaan mitenkään suunnattomasti. Tempo on aika hidas ja 1980-luku paistaa liikaa vaatteista ja maisemista. En ollut nähnyt leffaa aiemmin, mutta se oli jotenkin ajautunut ”Nähtävien elokuvien” listalle. Nyt se on nähty.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.