Mean Girls

(USA 2004)

Ohjaus: Mark Waters
Pääosissa: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Tina Fey, Tim Meadows

Lindsay Lohanin esittämä Cady on muuttanut tutkijavanhempiensa kanssa Afrikasta Yhdysvaltoihin ja aloittaa ensi kertaa opiskelun tavallisessa kouluinstituutiossa. Edessä on ongelmia suosittujen tyttöjen kanssa, sydänsuruja ja juonittelua. Koossa on toisin sanoen kaikki ainekset amerikkalaisen teinikomedian rakentamiseksi. Mutta miksi tunnustan katsoneeni tämän?

Taitaa olla hyödytöntä yrittää selittää taiteellisilla syillä, miksi katsoin Mean Girls -elokuvan. Kimmokkeena toimi Premiere-lehden maaliskuun numeron kansikuvajuttu pääosan esittäjästä Lindsay Lohanista, joka on jonkinlainen tapaus valtameren tuolla puolen. Lohan on esiintynyt muun muassa elokuvissa The Parent Trap, Freaky Friday ja Herbie: Fully Loaded ja myy tahtomattaan paikallisia juorulehtiä.

Mean Girls on viihdyttävä ja paikoitellen se saa ajatuksetkin liikkeelle. Juonta viedään eteenpäin hyvällä tempolla eikä kevyttä oloa voi kauaa vältellä. Elokuva toimii ehkä parhaiten sunnuntaiaamupäivällä, jolloin valmistautuminen alkavaan viikkoon on parhaimmillaan. Nautitaan hyvässä seurassa, jotta tapahtumia voi kommentoida jollekulle. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Mean Girls”

  1. Pakko kommentoida omaa kirjoitustani keväältä. Katsoin nimittäin Mean Girls -leffan uudelleen ja se tuntui yhä paremmalta. En enää häpeä katsoneeni tätä.

    Vaikka Lindsay Lohan ei olekaan esiintynyt viime aikoina kaikkien tyttöjen oikeutetun esikuvan tavoin, antaa elokuva terveitä vaikutteita nuorille. Kerronta on nokkelaa eikä kliseisiin kompastuta – ne kierretään osuvalla huumorilla. Elokuva on tehty hormooneissaan hyrrääville nuorille tytöille ja se on parempaa ajanvietettä kuin Cosmopolitan.

    Sopii meille pojillekin.

    Elokuvassa esiintyy myös Amanda Seyfried, joka näyttelee polygamisti-perheen tytärtä HBO:n hienossa Big Love -sarjassa, joka alkaa Nelosella keväällä. Suosittelen.

  2. Tekisi kovasti mieleni kommentoida tähän jotenkin, mutta en ole nähnyt elokuvaa tai edes kuullut siitä mitään..pitäisikö minua nyt hävettää? 😉

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.