Taking Lives

(USA 2004)

Ohjaus: D.J. Caruso
Pääosissa: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Gena Rowlands, Olivier Martinez

Oma henkilökohtainen keskinkertaisten amerikkalaisten elokuvien festivaali jatkuu. Eilen katsoin toimintatrillerin, jossa FBI-agentti (Angelina Jolie) jäljittää Kanadan maaperällä sarjamurhaajaa, joka omaksuu surmaamiensa ihmisten identiteetin ja elämän. Kohtuullisen mielenkiintoisesta alkuasetelmasta ei kuitenkaan sukeudu kunnon jännäriä. Tuloksena on ennemminkin köyhän miehen versio elokuvasta Seitsemän.

Taking Lives alkaa kohtuullisen mielenkiintoisesti tarinalla sarjamurhaajan nuoruudesta. Alun jälkeen tarinaa kuitenkin ohjataan siten, ettei katsojan pitäisi tietää kuka murhaaja on. (Arvaus voi kuitenkin olla helppo.) Tämä johtaa siihen, ettei katsojaa päästetä oikein kenenkään roolihahmon lähelle.

Jolien esittämä FBI-agentti on jotenkin oudon kylmä kaveri eikä jaksa oikein kiinnostaa. Tämä korostuu kökössä lopussa, jossa ainakaan itse en enää jaksanut uskoa FBI-agentin roolihahmoon. Kuten on aiemmin toisaalla keskusteltu, ei uskottavien fiktiohahmojen luominen ole aivan yksinkertaista.

Jolien roolihahmon ohella Ethan Hawken esittämä Costa on melko ohut mies. Hawken esiintymisestä tulee myös koko ajan mieleen Tom Cruise, jonka olemuksen Hawke on tuntunut jotenkin omaksuneen. Kiefer Sutherland puolestaan esiintyy elokuvassa niin lyhyen aikaa, ettei hänen esittämästä Hartista voi oikein sanoa mitään.

Elokuvan ohjaaja D.J. Caruso on aiemmin ohjannut jaksoja muun muassa Shield-, Smallville- ja Dark Angel -TV-sarjoihin. Tämä ilmeisesti Suomessa suoraan videolevitykseen mennyt elokuva ei onnistu nostamaan Carusoa jännäriohjaajien valioihin. Kuten Mean Girls tarjoaa tämäkin elokuva hyvää kommentointiainesta yhdessä katsomiseen. Elokuvasta voi vaikka bongailla juonen ristiriitaisuuksia. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.