Terminator Genisys

(USA 2015)

Ohjaus: Alan Taylor
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke

Terminator Genisys (2015)
Terminator Genisys (2015)

Ihmiskunnan tulevaisuus näyttää tämän kesän ensi-iltaelokuvien perusteella perin synkältä. Mad Max: Fury Road kuvaa ydinsodan jälkeistä puolikuollutta maailmaa ja Terminator Genisys -leffassa pyritään muuttamaan tulevaisuutta, jossa koneet ovat alistaneet ihmisen. Elämme siis lopun aikoja.

Kävin katsomassa Alan Taylorin ohjaaman uusimman Terminator-elokuvan teatterissa jokin aika sitten. Elokuva on järjestyksessä viides saagassa, jonka James Cameron ja Gale Anne Hurd ovat luoneet. Alla on muistin virkistykseksi lista kaikista tähän mennessä valmistuneista koko illan elokuvista:

James Cameron ohjasi itse kaksi ensimmäistä elokuvaa ja niitä pidetään 1980- ja 1990-lukujen parhaina toimintaelokuvina. Siksi Cameronin antamalla positiivisella arviolla uudesta Terminator Genisys -elokuvasta on tiettyä painoarvoa, ks. Yahoo! Movies.

Uusi elokuva on kelpo toimintaleffa. Se on tarinallisesti jatkoa Terminator 2 -elokuvalle ja juonenkäänteissä ovat mukana tutut hahmot: Sarah Connor, John Connor ja Kyle Reese – nyt tosin uusien näyttelijöiden tulkitsemina. Myös Arnold Schwarzenegger on palannut ja hän on ehdottomasti yksi elokuvan kantavista pilareista. Ilmeettömyydessään Arnold on myös varsin hauska.

Genisys ei ole mikään mullistava toimintaelokuva, mutta Terminator-leffojen ystävälle se on viihdyttävä ja aidon oloinen kesän toimintapakkaus. Mukavaa kesää synkistä tulevaisuuden visioista huolimatta!

IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.