Tappajan ote

(Hero and the Terror, USA 1988)

Ohjaus: William Tannen
Pääosissa: Chuck Norris, Brynn Thayer, Steve James

Hero and the Terror (1988)
Hero and the Terror (1988)

Vaikuttaa siltä, että mitä harvemmin päivitän blogiani, sen laadukkaammista elokuvista kirjoitan. Katsoin viime sunnuntaina Chuck Norris -leffan Tappajan ote, alkuperäiseltä nimeltään Hero and the Terror. Cannon-tuotantoyhtiön toimintaelokuvassa karatemestari Norris esittää poliisia nimeltä Danny O’Brian, joka näkee painajaisia muutaman vuoden takaisesta sarjamurhaaja Simon Moonin (Jack O’Halloran) pidätyksestä, jossa hän oli päästä hengestään. Pidätyksen jälkeen O’Brian tunnettiin mediassa nimellä Hero ja Moonin nimellä The Terror.

Olen nähnyt elokuvan kauan aikaa sitten ja on mielenkiintoista, miten jotkin kuvat tästäkin teoksesta ovat syöpyneet alitajuntaan. Tappajan ote -leffassa tällainen on Simon Moonin vankilakohtaus, jossa hän valmistaa hammaslangasta, huulirasvasta ja hiekasta työkalua kalterien katkaisua varten. Uskomatonta mutta totta, Moon karkaa ja O’Brian kutsutaan töihin.

Katsoin jokin aika sitten Cannon-tuotantoyhtiöstä kertovan dokumentin The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films (2014), jossa kartoitetaan Yoram Globusin ja Menahem Golanin luomaa menestystarinaa. Israelilaismiehet tuottivat Yhdysvalloissa 1980-luvulla amerikkalaisempia elokuvia kuin amerikkalaiset itse. Tappajan ote on tuotantoyhtiön jälkikauden satoa ja teema on tuttu: miten suojella viattomia kansalaisia psykopaatilta. Vastaus on Chuck Norris.

IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.