Uskollinen äänentoisto

(High Fidelity, USA 2000)

Ohjaus: Stephen Frears
Pääosissa: John Cusack, Iben Hjejle, Jack Black, Lisa Bonet

TOP 5 syytä miksi tämä elokuva kannattaa katsoa:

5. Jack Blackin Stevie Wonder -raivokohtaus
Suurten markettien ja tavaratalojen luvattuna aikana palvelevia pieniä levykauppoja ei ole enää kovin paljon. Onkin harvinaista, että tiskin takana oleva myyjä alkaa keskustelemaan musiikista asiakkaan kanssa. Elokuvan keskivaiheilla miesasiakas yrittää ostaa Barryltä (Jack Black) Stevie Wonderin I Just Called To Say I Love You -biisiä. Barry saa raivarin ja lähettää miehen markettiin. Hyvä kohtaus, vaikkei biisi nyt niin kauhea ole. Onneksi Wonder hoiti homman kotiin viime vuoden levyllä A Time To Love.

4. Näyttelijät
Elokuvaan on valittu hyviä näyttelijöitä. John Cusack, Iben Hjejle ja Jack Black jättävät oman persoonallisen leimansa elokuvaan. Myös entisen Cosby Show -tähden Lisa Bonetin näkeminen soul-laulajan roolissa on piristävää. Pienemmissä osissa nähdään myös Johnin sisko Joan Cusack ja Tim Robbins. Cameo-roolin tekee myös Bruce Springsteen.

3. Kirja
Elokuva pohjautuu Nick Hornbyn saman nimiseen menestyskirjaan, jonka olen lainannut ystävältäni jo aikoja sitten. Kirja on vieläkin lukematta, mutta lupaan lukea sen pian ja palauttaa sen oikealle omistajalleen.

2. Levykokoelman järjestäminen elämänkerralliseen järjestykseen
Ihmissuhdeongelmien johdosta Rob (John Cusack) järjestää levykokoelmansa uudelleen – nyt elämänkerralliseen järjestykseen. Levyt järjestetään tällöin siihen aikajärjestykseen, jossa ne on hankittu. Tämä on miehekäs tapa kohdata ja työstää ongelmia. Pystyisinköhän itse järjestämään levyni elämänkerralliseen järjestykseen?

1. Musiikki
Elokuvan muutoinkin erinomaisen soundtrackin kruunaa lopun Let’s Get It On (Marvin Gaye) ja I Believe (When I Fall In Love It Will Be Forever) (Stevie Wonder). Täytyy ostaa Barry White -levy… IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Uskollinen äänentoisto”

  1. leffan selvää herkkua on levykauppa kohtaukset. Jopa siinä määrin, että rakkaus, ym. alkaa häiritä leffan katselua. Osa syynä on varmaan levykaupan hyvä näyttelijäkaarti, joka todella panee itsensä likoon! Jotenkin taas tuntuu, että muissa osioissa ei irroitella yhtä rohkeasti. Mutta toisaalta olisin katsonut melkein mitä vaan, jossa herra Black esiintyy(paitsi ehkä siinä koulu rock leffassa(?)!!)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.