Vierailu Hollywoodissa, osa 1

Olin heinäkuun lopussa ystävieni kanssa lomamatkalla Kaliforniassa ja vietimme muutaman päivän myös Hollywoodissa. Hotellimme sijaitsi Sunset Boulevardilla, josta oli lyhyt kävelymatka mm. Chinese Theatrelle ja Hollywood Walk of Famelle. Yhden aamupäivän käytimme Paramount Studios -vierailulla. Tässä lyhyt kuvareportaasi tuolta reissulta.

Hollywood Walk of Fame

Chuck Norrisin tähti
Chuck Norrisin tähti Hollywood Walk of Famella. Kuva: Henrik Jussila

Walk of Fame on tunnettu, mutta ei niin juhlallisen oloinen nähtävyys Hollywoodissa. Koska kyse on Hollywood Boulevardin ja Vine Streetin jalkakäytäviin upotetuista viisisakaraisista tähdistä, tähdet eivät aina ole kovin puhtoisia. Toisaalta joitakin tähtiä on sotattu ihan tarkoituksella, kuten naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetyn Bill Cosbyn tähdelle oli käynyt. Cosbyn ohella kävelyreittini varrelle osuivat mm. toimintatähti Chuck Norris, James Bond -elokuvien tuottaja Albert R. ”Cubby” Broccoli ja suosikkiyhtyeet New Kids On The Block ja Boyz II Men.

Cubby Broccoli tähti Hollywood Walk of Famella. Kuva: Henrik Jussila
Cubby Broccoli tähti Hollywood Walk of Famella. Kuva: Henrik Jussila

Hollywood Walk of Famella on yli 2500 tähteä showbisneksen eri aloilta. Uusista nimistä päättää Hollywoodin kauppakamari, jonka virallisten verkkosivujen mukaan uuden tähden asennuttaminen maksaa 30 000 dollaria. Maksulla katetaan asennuskulut ja kävelykadun ylläpitoa. Ensimmäisen tähden sai vuonna 1960 näyttelijä Joanne Woodward ja uusimman sai 2.9.2016 muusikkokaksikko Daryl Hall & John Oates. Lista kaikista tähdistä löytyy esim. Wikipediasta.

Walk of Fame on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde varsinkin, kun samalla näkee paljon muutakin. Täytyy tosin sanoa, että katseen pitäminen tiukasti maassa ja muun ympäristön havainnointi samaan aikaan on melko haastavaa. Tähdet vilisevät kirjaimellisesti silmissä.

Lisätietoa: Hollywood Walk of Fame -virallinen sivusto

Chinese Theatre

Chinese Theatre. Bongaatko kuvasta hämähäkkimiehen? Kuva: Henrik Jussila
Chinese Theatre. Bongaatko kuvasta hämähäkkimiehen? Kuva: Henrik Jussila

Kiinalainen elokuvateatteri eli Grauman’s Chinese Theatre tai nykyisin virallisesti TCL Chinese Theatre on Walk of Famen ohella toinen Hollywood Boulevardin kuuluisista nähtävyyksiä. Emme käyneet rakennuksessa sisällä, mutta teatterin edessä kävi melkoinen turistien kuhina. Turistien seassa palloili myös hämähäkkimies ja Frozenin lumiukko Olaf. (Löydätkö hämähäkkimiehen kuvasta?)

Turisteja teatterille vetää erityisesti se, että teatterin eteen on betonilaattoihin ikuistettu monien legendaaristen Hollywood-tähtien käden- ja jalanjälkiä. Kiinalainen teatteri rakennettiin Hollywoodin kulta-aikaan vuonna 1927 ja siellä on järjestetty mm. Oscar-juhlia ja elokuvien juhlaensi-iltoja. Merkittävä nähtävyys siis tämäkin.

Lisätietoa: www.tclchinesetheatres.com

Seuraavassa blogikirjoituksen osassa on luvassa kuvia ja muutamia tarinoita Paramount Studios -kierrokselta.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.