Vierailu Hollywoodissa, osa 2

Tämä on toinen osa Hollywoodin vierailun kuvareportaasista. Kirjoitus on pahasti myöhässä, koska olimme reissussa jo heinäkuun lopussa. Toisaalta kun katsoo ulos joulukuun pimeyteen koto-Suomessa, niin kesäisen matkan muistelu saattaa juuri nyt olla paikallaan. Tässä toisessa osassa keskityn vierailuun Paramount-studioilla. Ensimmäisen osan löydät täältä.

Paramount Studios Tour

Paramount Pictures
Paramount Pictures. Kuva: Otto Manninen

Tuotantoyhtiö Paramount Pictures on ollut minulle aina synonyymi Hollywoodille. Paramount onkin yksi maineikkaimmista amerikkalaisista elokuvayhtiöistä, jonka historia ulottuu yli 100 vuoden taakse. Tuttu logo, jossa vuorenhuippua ympäröivät tähdet, nähdään muun muassa Indiana Jones-, Kummisetä-, Star Trek-, Titanic-, Mission Impossible– ja Beverly Hills kyttä -leffojen alussa. Yhtiön logossa oli alkuaikoina 24 tähteä, jotka kuvastivat yhtiön palkkalistoilla tuolloin olleiden tähtinäyttelijöiden määrä.

Näkymä Hollywood-kyltille. Kuva: Otto Manninen
Näkymä Hollywood-kyltille. Kuva: Otto Manninen

Osallistuimme studioilla peruskierrokselle (studio tour), joka kesti kaksi tuntia ja maksoi 55 dollaria. Studioalueella kuljettiin oppaan johdolla alle kymmenen hengen ryhmässä. Kulkupelinä oli sähkökäyttöinen pitkä ”golfauto”, joka korosti mukavasti turistifiilistä. Toki muutkin liikkuivat vastaavilla vehkeillä tai polkupyörillä. Studioalueen lisäksi kierroksella avautui näkymä myös Hollywood-kyltille. Yllä olevassa kuvassa näkyy taustalla myös Stage 30, jossa on kuvattu muiden muassa Kummisetä-elokuvaa vuonna 1972.

Opas ja iPad. Kuva: Otto Manninen
Opas ja iPad. Kuva: Otto Manninen

Paramount-studioilla on kuvattu elokuvien lisäksi paljon tv-ohjelmia, kuten Onnen päivät ja I Love Lucy. Heinäkuussa 2016 kuvattiin muun muassa Glee-, School of Rock– ja NCIS Los Angeles -sarjoja. Kierroksemme pysähtyi hetkellisesti NCIS Los Angeles -sarjan kuvausten takia. Kyseessä näytti olevan lentokoneen sisätiloissa suoritettu kuvaus, jonka aikana ei tietenkään haluttu ulkopuolisia taustakuviin.

Dr. Phil is (not) in the house. Kuva: Otto Manninen
Dr. Phil is (not) in the house. Kuva: Otto Manninen

Oppaan johdolla tutustuimme lähemmin Dr. Phil -keskusteluohjelman lavasteisiin. Ohjelmaa ei juuri tuolloin kuvattu, mutta lavastus oli päätetty pitää pystyssä silti, vaikka vuokrakuluja syntyi koko ajan. Kierros toi mieleen tutustumisen Uutisvuodon-lavasteisiin Ylen Pasilan toimitiloissa. Pasilassa kuitenkaan tuskin näkee Ted Dansonin saapuvan lavasteisiin, kuten Paramount-studioilla tapahtui. Sisällä studiossa ei saanut kuvata ja siksi sieltä ei ole kuvia – ei edes Ted Dansonista.

Ohjaaja Alfred Hitchcockin käytössä ollut toimisto. Kuva: Henrik Jussila
Ohjaaja Alfred Hitchcockin käytössä ollut toimisto. Kuva: Henrik Jussila

Myös legendaarinen ohjaaja Alfred Hitchcock työskenteli aikoinaan Paramount-studioilla kuvaten esimerkiksi Takaikkuna-elokuvaa (1954). Kuvauksiin liittyy tarina, jonka mukaan Hitchcock halusi käyttää katukuvissa oikeita käynnissä olevia autoja, vaikka elokuvaa kuvattiin sisällä studiossa. Tämä johti siihen, että kuvausryhmän jäsenet alkoivat sairastua, koska ilma studiossa oli pakokaasujen kyllästämää. Lopulta Hitchcock suostui siihen, ettei autoja enää pidetä käynnissä. Valmiissa elokuvassa liikkuvien autojen vierellä nähdäänkin aina ihminen, joka itse asiassa työntää autoa.

Bronson-portti on yksi studioalueen tunnetuimmista sisäänkäynneistä. Kuva: Otto Manninen
Bronson-portti on yksi studioalueen tunnetuimmista sisäänkäynneistä. Kuva: Otto Manninen

Yllä olevassa kuvassa on Bronson Avenuen puoleinen sisäänkäynti, Bronson-portti. Tämän portin ulkopuolella jonotettiin aikoinaan ekstrojen töitä. Töitä oli etsimässä 1950-luvulla myös eräs Charles Dennis Buchinsky, jonka karismaattiset kasvot bongattiin väkijoukosta. Liettualaistaustaisen Buchinskyn sukunimi ei kuitenkaan kelvannut studiolle, vaan hänen piti keksiä itselleen vetävämpi nimi. Charles pohti asiaa jonkin aikaa ja päätyi lopulta nimeen Bronson – portin mukaan. Charles Bronson oli syntynyt!

Elokuvarekvisiittaa
Kierroksen loppupuolella tutustuttiin rekvisiittakokoelmaan, jossa oli tuttuja hahmoja ja tavaroita muun muassa Team America, Interstellar- ja Transformers-elokuvista. Kuva: Henrik Jussila

Kierros päättyi elokuvarekvisiittakokoelmaan tutustumiseen ja tietysti matkamuistokauppaan. Voin suositella Paramount-studiokierrosta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita elokuvista ja Hollywood-studioista. Lisätietoa: www.paramountstudiotour.com

3 vastausta artikkeliin “Vierailu Hollywoodissa, osa 2”

      1. Kiitti linkistä! Kuulostaa mielenkiintoiselta ja hyvinkin mahdolliselta. Kivaa, että järkkäävät myös muille kuin valmiille ryhmille.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.